Hlavní obsah

Messi je poprvé nejlépe placeným sportovcem světa

New York

Trofejí má tahle fotbalová hvězda nepočítaně. Zlaté míče, triumfy v Lize mistrů i ze španělské ligy, to je hezká věc. Na jedno prvenství ale Lionel Messi dlouho čekal. A dočkal se. Nyní je poprvé nejlépe placeným sportovcem světa. Podle magazínu Forbes si za rok vydělal 127 milionů dolarů (2,87 miliardy korun).

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Argentinská fotbalová hvězda Lionel Messi má důvod k úsměvu. Podle magazínu Forbes je poprvé nejlépe placeným sportovcem světa.

Článek

Tradičnímu žebříčku Forbesu letos dominují fotbalisté. Za Messim následuje jiný pětinásobný nejlepší hráč světa Portugalec Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín (109 milionů dolarů) a třetí je Brazilec Neymar (105), z něhož Paris St. Germain předloni udělal nejdražšího fotbalistu historie.

Ronaldo žebříček sportovců podle výdělků vedl v letech 2017 a 2016. Loni byl suverénně v čele americký boxer Floyd Mayweather s 285 miliony dolarů, a to díky pohádkovému příjmu ze zápasu s hvězdou smíšených bojových umění Irem Conorem McGregorem. Messi figuroval před rokem na druhém místě, Ronaldo na třetím.

Foto: Carl Recine, Reuters

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo líbá trofej pro vítěze Ligy národů.

Nyní je v popředí jiný boxer Canelo Álvarez, Mexičanovi patří čtvrtá příčka před švýcarským tenistou Rogerem Federerem.

Forbes zveřejnil žebříček do stého místa, hranicí bylo 25 milionů. Jedinou ženou je v něm americká tenistka Serena Williamsová na 63. pozici. Největší zastoupení má basketbalová NBA s 35 hráči, nejvýše z nich je osmý LeBron James. Fotbalistů je ve stovce 19, baseballistů 15 a fotbalistů dvanáct.

Forbes sestavuje pořadí podle celkových příjmů sportovců od června do června. Zahrnuty jsou platy, bonusy, startovné, prize money, příspěvky od sponzorů, příjmy z reklamy i další zisky.

Nejlépe placení sportovci na světě podle Forbesu (v milionech dolarů):
1. Lionel Messi (Arg./fotbal) 127
2. Cristiano Ronaldo (Portug./fotbal) 109
3. Neymar (Braz./fotbal) 105
4. Canelo Álvarez (Mex./box) 94
5. Roger Federer (Švýc./tenis) 93,4
6. Russell Wilson 89,5
7. Aaron Rodgers (oba USA/americký fotbal) 89,3
8. LeBron James 89,0
9. Stephen Curry 79,8
10. Kevin Durant (všichni USA/basketbal) 65,4.

Reklama

Související témata: