Hlavní obsah

Chceme vyhrát Evropskou ligu, vyhlašuje smělý cíl opora Sevilly Vaclík

San Pablo/Praha

Kladou si vysoké cíle. Třicetiletý český reprezentant Tomáš Vaclík se s kolegy ze španělské Sevilly připravuje na nadcházející sezonu formou zápasového turné po USA. V jednom z tréninkových center se v rozhovoru pro klubový kanál rozpovídal o tom, jaké jsou očekávání 6. týmu uplynulého ročníku La Ligy pro nadcházející sezonu. Svěřenci nového kouče Sevilly Julena Lopeteguiho se podle Vaclíka pokusí triumfovat v Evropské lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly.

Článek

Primárním cílem je podle ostravského rodáka triumf v Evropské lize. Andalusané soutěž od roku 2005 ovládli celkem pětkrát, a tak smělé plány nikoho příliš překvapit nemůžou, přestože Seville v minulé sezoně vystavila stopku pražská Slavia už v osmifinále soutěže.

„Máme ty nejvyšší ambice, ať už jde o La Ligu, Španělský pohár nebo Evropskou ligu," říká plynulou španělštinou Vaclík, který chytá za Sevillu od léta loňského roku. „Musíme se na to dobře připravit, ale mám opravdu skvělý pocit ze spolupráce s koučem," chválí český reprezentant nového muže na lavičce.

„V domácí soutěži bychom chtěli skončit do čtvrtého místa a Evropskou ligu chceme vyhrát, potřebujeme naše fanoušky, ti jsou pro nás velmi důležití," vyzývá příznivce k podpoře před startem sezony, na kterou se připraví Sevilla mimo jiné pondělním přátelským zápasem proti Liverpoolu.

„Fotbalové prázdniny pro mě byly velmi dlouhé, na tohle jsem v České republice ani ve Švýcarsku nebyl zvyklý, proto jsem rád, že už začal trénink a já tu můžu být s novým trenérem a celým realizačním týmem," řekl pro klubový web Vaclík ještě před zápasem s americkým týmem FC Dallas, v němž ve středu španělský klub zvítězil 3:1.

Reklama

Související témata: