Hlavní obsah

FC Sevilla dál bojuje o španělský titul

MADRID

Fotbalisté Sevilly dál bojují se španělskými giganty Barcelonou a Realem Madrid o ligový titul. V závěrečných minutách nedělního utkání s pátou Zaragozou vybojovali vítězství 3:1 a na oba slavné kluby ztrácejí dvě kola před koncem dva body. Důležitou výhru letošnímu vítězi Poháru UEFA zajistil v 83. minutě Keržakov, v nastavení pak přidal třetí gól Kanoute.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Hráči Bilbaa se přiblížili k záchraně, když doma porazili Mallorku 1:0. O jedinou branku dnešního zápasu se postaral střídající veterán Ismael Urzaiz, který proměnil pokutový kop. Bilbao tak má dvě kola před koncem na sedmnácté pozici čtyřbodový náskok před San Sebastianem a Vigem.

Druhý z baskických celků totiž zaváhal v souboji s Pamplonou a prohrál 0:2, když v první půli nedokázal uhlídat Lopeze a íránského střelce Nekúnama. San Sebastian musí oba zbývající zápasy vyhrát, pokud chce uvažovat o záchraně.

Podobně je na tom Celta Vigo, která udržela naději na udržení až v 95. minutě zápasu s Betisem Sevilla. V nastaveném čase byl vyrovnaný stav 1:1, ovšem pak hosté faulovali v pokutovém území a Baiano proměněnou penaltou udržel Vigu naději.

Španělsko - 36. kolo:
Bilbao - Mallorca 1:0 (65. Urzaiz z pen.), Huelva - Espaňol Barcelona 0:1 (82. Tamudo), Pamplona - San Sebastian 2:0 (26. Lopez, 33. Nekúnam), Santander - Levante 2:3 (33. Žigič, 78. Melo - 38. a 73. Riga, 12. Ettien), Vigo - Betis Sevilla 2:1 (42. López, 90.+5 Baiano z pen. - 31. Robert), Tarragona - Atlético Madrid 0:2 (11. a 55. Torres), FC Sevilla - Zaragoza 3:1 (26. Luis Fabiano, 83. Keržakov, 90+4. Kanoute - 74. D'Alessandro).

Reklama

Související témata: