Hlavní obsah

Damoklův meč nad koučem Barcelony? Soupeř Slavie z Ligy mistrů tápe

Barcelona/Praha

Tlak médií i fanoušků roste. Pod trenérem Barcelony Ernestem Valverdem se již poněkolikáté pohupuje židle a vážně hrozí, že lavičku katalánského klubu kvůli nevýrazným výkonům jeho ekipy brzy opustí. Fotbalistům Barcelony patří po pěti odehraných kolech až 8. příčka La Ligy. Zmar svěřenců pětapadesátiletého kouče podtrhla navíc sobotní prohra v Granadě 0:2.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Barcelony Ernesto Valverde během utkání s Granadou

Článek

Soupeř Slavie z Ligy mistrů řeší vlažný vstup do sezony. Příští týden prý bude podle španělského deníku AS klíčový. Barcelonu čeká úterní zápas s Villarrealem na Camp Nou. V sobotu je na programu cesta do Getafe a svěřenci Valverdeho musí naplno bodovat. Vždyť katalánský klub zažívá nejhorší vstup do sezony od ročníku 1994/1995.

A jsou to hlavně venkovní zápasy, které Barcelonu sráží do středových vod tabulky. Ze třech duelů na půdě soupeře totiž bodovala pouze jednou za remízu 2:2 s Osasunou. Vstup do Ligy mistrů také nebyl zrovna dvakrát přesvědčivý. Valverdeho skvadra musela být vzhledem k průběhu duelu s Dortmundem v Signal Iduna Parku za remízu 0:0 vlastně vděčná.

Sportovní server ESPN dokonce hovoří o tom, že podle zákulisních informací blízkých kabině kouč u některých hvězdných fotbalistů v kádru ztratil podporu. Střípky, které naznačují Valverdeho konec na lavičce, v konečném důsledku ale znamenat nemusejí nic. Nebylo by to poprvé, co by se legenda Bilbaa dostala totiž v Barceloně pod tlak a následně ho ustála.

Jenže vyřazení v semifinále loňského ročníku Ligy mistrů a následná prohra ve finále Španělského poháru byly přece jen vyváženy triumfem v La Lize. V tuto chvíli se ale fanoušci, vedení a zejména kouč nemají čeho chytit. Zároveň si lze jen stěží představit, že Valverdeho konec nebude na pořadu dne ve chvíli, kdy Barcelona nepodá přesvědčivé výkony doma se sedmým Villarrealem a na půdě jedenáctého Getafe.

Reklama

Související témata: