Hlavní obsah

Duel španělské ligy v USA nebude, vedení soutěže neuspělo u soudu

Zápas španělské fotbalové ligy mezi Villarrealem a Atléticem Madrid se v prosinci ve Spojených státech amerických neodehraje. Vedení soutěže neuspělo v soudní při s národní federací, která se stejně jako při obdobném pokusu v minulé sezoně postavila proti.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský Lionel Messi po jednom ze svých gólů proti Celtě Vigo.

Článek

Představitelé ligy dnes uvedli, že madridský soud odmítl udělit soudní příkaz, jenž by měl donutit federaci k souhlasu. Soudní pře ligy s federací bude pokračovat i po dnešním rozhodnutí a vedení soutěže doufá, že po definitivním konci kauzy v únoru uspořádá zápas v USA v příštím kalendářním roce.

V minulé sezoně se liga neúspěšně snažila přesunout na Floridu duel Barcelony s Gironou. I tehdejší pokus zablokovala federace, které liga vyčítá, že sama pořádá v zahraničí Superpohár. Svaz oponoval, že ligový zápas je jiný případ, neboť by nepřímo ovlivnil i zbylých 18 týmů.

Vedení soutěže mělo připraveno pro Villarreal, jenž by v případě sehrání duelu v prosinci v Miami přišel o domácí utkání, kompenzační balíček. Držitelé permanentek by měli slevu 40 procent na permanentku na další sezonu, až 3000 fanoušků by mělo zadarmo vstup a cestu na odvetný zápas v Madridu a zhruba 600 příznivců by mělo zaplacenou cestu do Miami.

Liga chce uspořádat soutěžní zápas v zámoří v rámci své smlouvy na 15 let se společností Revelent, s níž se dohodla na propagaci fotbalu ve Spojených státech.

Reklama

Související témata: