Hlavní obsah

Neymarův sen o návratu do Barcelony ožívá. Kanárek našel nečekaného spojence

Strach z konkurence? Kdepak. Ani kdyby měl přijít Brazilec Neymar. Hvězdný barcelonský útočník Antoine Griezmann prohlásil, že chce, aby se známý Kanárek vrátil v létě na Camp Nou a on s ním mohl bojovat o místo v sestavě, Zdá se, že Neymarovo přání vrátit se z PSG do dresu katalánského obra, tak opět ožívá.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Útočník PSG Kylian Mbappé (vpravo) přijímá gratulace ke své trefě proti St. Etienne od spoluhráče Neymara.

Článek

Neymarův sen o návratu do Barcelony je ve hře v poslední době pokaždé, jen co se otevřou možnosti přestupů. Přitom Brazilce z Katalánska nikdo nevyháněl, naopak se pakoval z Camp Nou dobrovolně, když v roce 2017 cítil v PSG větší šanci dosáhnout kromě týmových i individuálních úspěchů. Zálusk si dělal hlavně na Zlatý míč. Psalo se i o tom, že chce zářit, a ne hrát fotbal ve stínu božského Lea Messiho.

Realita je však docela jiná. Pařížský klub sice vládne francouzské lize, ale tím to končí. Další týmové úspěchy nepřišly a nekonal se ani zisk Zlatého míče. Když si k tomu přidáte zdravotní trable, které slavného Brazilce často brzdily, stejně jako peripetie z osobního života, asi je jasné, že Neymar teskní po Barceloně a úspěšných kamarádech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Antoine Griezmann z Barcelony míří do hotelu v Praze před zápasem Ligy mistrů se Slavií.

Vyhlášení Griezmanna mu teď docela nahrálo. Podle španělského listu Mundo Deportivo by si útočník dokonce přál, aby vedení Neymara koupilo zpět. Experti přitom soudí, že by se právě oba hráči prali v barcelonském dresu o jedno volné místo v útoku. Messi a Suárez, pokud jim zdraví slouží, na lavičce sedět nebudou.

Určitě prý Griezmann nehodlá z Camp Nou utíkat. Své vyhlášení zdůvodnil tak, že čím kvalitnější kádr bude Barcelona mít, tím bude větší její palebná síla a blíž budou i další velké trofeje. Otázkou teď je, jak se zachovají šéfové barcelonského klubu.

Neymar prožívá nepříliš povedené období. V sezoně 2019/2020 nastoupil jen dvanáctkrát. Odehrál 1007 minut, vstřelil devět gólů a na dalších šest přihrál.

Reklama

Související témata: