Hlavní obsah

Facka pro giganta! Atlético nepřešlo v domácím poháru přes třetiligový tým

Fotbalisté Atlética Madrid nečekaně vypadli už ve třetím kole Španělského poháru po porážce na hřišti třetiligového soupeře. Místo aktuálně třetího týmu La Ligy postoupili do osmifinále hráči celku Cultural Leonesa, který čtvrteční zápas vyhrál 2:1 po prodloužení. Malý tým z města León pronikl do osmifinále poprvé po 60 letech.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté třetiligového Cultural Leonesa se postarali o obrovské překvapení

Článek

Velký favorit zápasu ztratil v závěru normální hrací doby vedení, které mu až po hodině hry zajistil argentinský záložník Ángel Correa. Řadu šancí zlikvidoval hostům francouzský brankář Lucas Giffard a sedm minut před koncem Atlético na nevyužité příležitosti doplatilo, protože obránce Julen Castaneda tvrdým volejem vyrovnal. A ve 108. minutě z rychlého útoku dokonal překvapení další střelou z první Sergio Bonito.

"Šance jsme měli, ale jejich gólman měl fantastický večer. Tahle soutěž chyby neodpouští," konstatoval trenér Diego Simeone, který vede španělský klub od konce roku 2011. Mužstvo tehdy převzal právě po vyřazení týmu z pohárové soutěže ve třetím kole a rovněž s třetiligovým soupeřem. Od té doby Atlético nikdy tak brzy nevypadlo.

Spoustu práce měla o den dříve s třetiligovým soupeřem i Barcelona, ale na Ibize nakonec Antoine Griezmann brankami z 72. minuty a z nastavení obstaral obrat na konečných 2:1. Real potvrdil roli favorita v Salamance proti Unionistas (3:1), obhájci trofeje z Valencie přešli přes další tým z třetí ligy Logroňés po výhře 1:0.

Reklama

Související témata: