Hlavní obsah

Španělská liga se kvůli koronaviru bude hrát dva týdny bez diváků

Ve Španělsku se kvůli šíření koronaviru odehrají bez diváků všechny zápasy první a druhé fotbalové ligy minimálně v následujících dvou týdnech. Oznámilo to vedení soutěže po domluvě s vládní nejvyšší radou sportu. Prvním utkáním za zavřenými dveřmi bude dnešní večerní dohrávka 24. kola La Ligy mezi Eibarem a San Sebastianem.

Foto: Sport.cz

Osmifinálová odveta Ligy mistrů mezi Barcelonou a Neapolí se odehraje bez diváků

Článek

Významně postiženým týmem bude Real Madrid. Ten se ve stanoveném období utká s Eibarem i Valencií doma. "Bílý balet" po 27 kolech ztrácí z druhého místa tabulky dva body na vedoucí Barcelonu, která v následujících dvou ligových duelech hraje na Mallorce a doma proti Leganés.

Ve Španělsku se bez přítomnosti fanoušků uskuteční i tři zápasy evropských pohárů. Za zavřenými dveřmi se odehraje osmifinále Ligy mistrů Valencie - Bergamo a Barcelona - Neapol i osmifinále Evropské ligy mezi Getafe a Interem Milán.

Ve Španělsku je k dnešku hlášeno 1445 potvrzených případů nakažených koronavirem a 35 lidí v zemi nemoci COVID-19 podlehlo.

Ke stejným opatřením sáhli v sousedním Portugalsku, kde se budou až do odvolání hrát bez diváků zápasy první a druhé fotbalové ligy. Na září byl také odložen Lisabonský maraton plánovaný na 22. března.

Reklama

Související témata: