Hlavní obsah

Suárez v Uruguayi rozdává lidem balíčky s pomocí

Útočník Barcelony Luis Suárez se zapojil do boje s pandemií koronaviru v rodné Uruguayi alespoň na dálku prostřednictvím hmotné pomoci potřebným. V první várce fotbalista připravil a zaplatil 500 balíků naplněných potravinami a hygienickými pomůckami, které dostanou potřebné rodiny ve čtvrti Casavalle v uruguayské metropoli Montevideu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luis Suárez z Barcelony během utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Slavii.

Článek

"Není zač děkovat. Tohle je to nejmenší, co můžu udělat, abych svým krajanům pomohl," řekl Suárez, jenž se momentálně zotavuje po lednové operaci menisku v pravém koleni a je zavřený v karanténě ve Španělsku. V dalších dnech bude s financováním balíčků v chudších částech města pokračovat.

Uruguay zatím nepatří mezi silně zasažené země. K pátečnímu dni tu úřady evidovaly 274 nakažených lidí koronavirem, žádné úmrtí zatím nebylo v souvislosti s nemocí Covid-19 zaznamenáno.

Všichni trenéři dostali výpověď

Uruguayský fotbalový svaz zareagoval na hrozící ekonomickou krizi, způsobenou pandemií koronaviru, dočasným propuštěním všech trenérů. Úsporné opatření se nevyhnulo ani hlavnímu kouči reprezentace Óscaru Tabárezovi. V platnost vstoupí od 1. dubna.

Podle uruguayských médií se rozhodnutí svazu dotkne zhruba čtyř stovek lidí. Funkcionáři ale ujistili, že všichni propuštění trenéři, které svaz zaměstnával, budou dostávat příspěvek v nezaměstnanosti.

Třiasedmdesátiletý Tabárez vede uruguayskou reprezentaci od roku 2006.

Reklama

Související témata: