Hlavní obsah

Bale připomněl fanouškům nejslavnější gól své kariéry, pak poslal pořádný balík na charitu

Madrid/Praha

Velšský fotbalista ve službách Realu Madrid Gareth Bale připomněl fanouškům svou slavnou trefu nůžkami z finále Ligy mistrů 2018 proti Liverpoolu. Třicetiletý útočník se tím připojil k internetové výzvě s názvem 2,6 challenge, jejímž cílem je zisk prostředků na finanční pomoc v boji proti koronaviru. Sám Bale poslal nemocnicím v rodném Walesu jeden milion liber (přes 31 milionů korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalista Bale doma napodobil svůj gól z finále Ligy mistrů.Video: sntv

 
Článek

Výzva 2,6 challenge vznikla jako odkaz ke zrušenému Londýnskému maratonu. Délka jeho trati je 26 mil, odtud název 2,6 challenge. Do akce na sociálních sítích se zapojilo několik celebrit včetně sportovních hvězd. Jednou z nich je i velšský reprezentační útočník Gareth Bale, který na videu replikoval svůj nejslavnější gól z finále Ligy mistrů 2018 proti Liverpoolu.

Bílý balet tehdy nad anglickým celkem zvítězil 3:1 a vytáhlý útočník svůj výkon vyšperkoval dvěma góly. Jeden z nich Bale vsítil za záda Lorise Kariuse ekvilibristickou trefou nůžkami přes hlavu. Teď ho fotbalista napodobil v domácích podmínkách a s dopadem do gauče.

Bale k příspěvku na sociální síti Instagram umístil odkaz, přes který mohou jeho fanoušci přispět finančními prostředky na boj nemocnic proti pandemii koronaviru. Aby nezůstal pouze u fotbalové show a u slov, sám poslal Velšan do nemocnic v celkovém součtu už asi jeden milion liber.

Reklama

Související témata: