Hlavní obsah

Valencia získala jen bod na hřišti Huelvy, Sevilla prohrála

MADRID

Teprve podruhé v sezóně nezískali fotbalisté Valencie všechny tři body, když v nedělním utkání 8. kola remizovali 1:1 na hřišti o záchranu bojující Huelvy. I tak se vrátili do čela španělské ligy o bod před Barcelonu.

Článek

Valencie dokonce na hřišti outsidera prohrávala, ale útočník David Villa potvrdil svou formu a devátou brankou z osmi zápasů zařídil hostům alespoň bod. Spolu s útočníkem Barcelony Samuelem Eto'em vede Villa tabulku střelců.

Spolu s Valencií zůstává bez porážky Villarreal, který remizoval 4:4 s Atlétikem Madrid. V závěru přišel o dvoubrankové vedení, přestože hosté hráli celou druhou půli o deseti.

Atlético, které hrálo bez zraněného Tomáše Ujfalušiho, začalo velmi dobře, a přestože Villarreal útočil, branky dávali hosté. O poločase vedli o dvě branky, ovšem hráli bez Banegy, který v 38. minutě uviděl druhou žlutou kartu.

Franko si lehkou střelu Senny srazil do branky

Jenže po změně stran na hřiště nastoupily jakoby jiné týmy, k čemuž přispěla i brzká chyba gólmana Franka, který si lehkou střelu Senny srazil do branky a odstartoval obrat. Villarreal svého soupeře drtil a třemi góly v rozmezí 10 minut zápas otočil. Rossi zvýšil 20 minut před koncem již na 4:2 a zdálo se být rozhodnuto.

V 83. minutě však snížil druhou brankou v zápase Simao a o chvíli později zařídil Atlétiku alespoň bod hlavou střídající Raúl García, který využil centr Simaa. Portugalský záložník si tak kromě dvou gólů připsal i dvě asistence.

Zaváhání Villarrealu využil Real Madrid, který vydřel výhru 3:2 nad Bilbaem. Hosté sice dokázali dohnat dvoubrankovou ztrátu, ovšem o výhře úřadujícího šampiona rozhodl svým druhým gólem v zápase útočník Higuain. Na argentinském fotbalistovi se rovněž vyfauloval Amorebieta, který Higuaina čtvrt hodiny před koncem ostře zasáhl skluzem zezadu. Real se tak posunul na třetí místo o skóre za Barcelonu.

Překvapení se zrodilo i v Seville, kde domácí podlehli Málaze. Sevilla prohrála poprvé v sezóně a přišla o šanci dotáhnout se bodově na Valencii.

Fotbalisté Santanderu se již radovali z bodu ze hřiště Numancie poté, co ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal na 1:1 z penalty Tchite. Jenže domácí nesložili zbraně a ještě stihli strhnout výhru na svou stranu. Hrdinou se stal Cisma, který se prosadil v páté nastavené minutě.

Španělská liga - 8. kolo:
FC Sevilla - Málaga 0:1 (16. Adrian), Getafe - Valladolid 1:0 (32. Diaz), Huelva - Valencie 1:1 (47. Camunas - 62. Villa), La Coruňa - Gijón 0:3 (22. Barral z pen., 26. Carmelo, 84. Castro), Mallorca - Espaňol Barcelona 3:0 (49. a 60. Aduriz, 76. Varela), Numancia - Santander 2:1 (26. Barkero, 90.+5 Cisma - 90.+4 Tchite z pen.), Villarreal - Atlético Madrid 4:4 (48. Senna, 51. Llorente, 58. Rodriguez, 67. Rossi - 1. a 83. Simao, 22. Forlán, 85. Raúl García).

Reklama

Související témata: