Hlavní obsah

Trenér Barcelony se chce projít s trofejí z Ligy mistrů mezi krávami. Co mu vzkázal Messi?

Drsný vzkaz poslal svým parťákům z Barcelony i trenérovi během pandemie koronaviru hvězdný Lionel Messi. Španělská liga se nehraje, stejně jako Liga mistrů, Argentinec má ale jasno, co se stane až se soutěže zase rozjedou. „Pokud se opravdu hodně nezlepšíme, tak na vítězství v Lize mistrů nemáme," vyhlásil dvaatřicetiletý fotbalista s tím, že tým má sílu na to milionářskou soutěž dohrát. „Výkony z doby, než se soutěže přerušily, by v Lize mistrů nestačily," dodal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lionel Messi z Barcelony.

Článek

Trenér katalánského gigantu Quique Setien se nechal slyšet, že Barca může sezonu dokončit s pohárem pro vítěze La Ligy i trofejí z Champions League. Šokoval i prohlášením, že by se rád prošel s trofejí pro vítěze Ligy mistrů mezi krávami v jeho rodném městečku. „Hráčům jsem řekl, že nesmíme ztrácet čas. Rád bych vyhrál obě soutěže a pak se s pohárem prošel v Liencres, kde jsem se narodil, mezi krávami," vyslovil poněkud bizarní přání.

Messi mu přes média vysvětlil, že jeho představy mohou dostat pořádnou trhlinu, když se Barca herně nezvedne. „Nikdy jsem nepochyboval o tom, jak silný máme tým a nepochybuji o tom, že můžeme vyhrát všechny soutěže, do nichž zasáhneme. Ale nemůžeme hrát tak, jako před přerušením soutěží. To by třeba na úspěch v Lize mistrů nestačilo," tvrdí Messi.

„Každý může říct svůj názor. Ten můj se opírá o skutečnosti, že jsem měl to štěstí a v Lize mistrů mohl hrát každý rok. Vím, že není možné uspět s výkony, jaké jsme předváděli," pokračoval v kritice Argentinec. „Věřím, že nám tahle neplánovaná přestávka může pomoci. Uvidíme jen, jestli se soutěže rozjedou. Až pak uvidíme, jak na tom opravdu jsme a na co můžeme myslet," dodal.

Argentinec prohlásil, že už se těší, až si zase zahraje soutěžní zápas. „Sice se bude hrát bez diváků, takže to bude divné. Ale fyzicky se cítím dobře," vzkázal Messi. „Udržel jsem se v kondici, i když dřít v domácích podmínkách bylo hodně tvrdé. Aspoň jsem si ale užil víc svoji rodinu."

Reklama

Související témata: