Hlavní obsah

Pamplona prohrála boj dvou nejhorších týmů španělské ligy

MADRID

Fotbalisté Osasuny Pamplona prohráli ve španělské lize jeden z klíčových zápasů podzimu s předposlední Huelvou 0:1 a na posledním místě tabulky ztrácejí na svého soupeře již čtyři body. Nic na tom nezměnil ani český reprezentant Jaroslav Plašil, který za Pamplonu odehrál celé utkání.

Článek

Pamplona sice v posledních třech zápasech nastřílela osm branek, v neděli se však vrátila k předchozímu průběhu sezóny, kdy během 12 zápasů skórovala jen třikrát. Trápila se i Huelva, která má nejhorší útok ligy, a tak se dlouho zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízu. Jenže čtyři minuty před koncem hosté neuhlídali Adriana, který zajistil Huelvě velmi cennou výhru, která domácí přiblížila k místům znamenající záchranu.

Výhry se naopak dočkal druhý z českých reprezentantů ve španělské lize Tomáš Ujfaluši, který byl po celé utkání u vítězství Atlétika Madrid 2:0 nad Betisem Sevilla. Skóre zápasu otevřel ve 20. minutě argentinský záložník Maxi Rodríguez, deset minut před koncem pak přidal druhý zásah jeho krajan Sergio Agüero. Atlético se tak v tabulce dostalo před městského rivala Real Madrid na páté místo.

Fotbalisté Villarrealu potvrdili, že se jim v posledních zápasech nedaří, když prohráli 0:1 na hřišti Sevilly. Nevyhráli tak ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a v tabulce se propadli na čtvrtou příčku, naopak Sevilla se bodově dotáhla na druhou Valencii.

Villarreal, který se potýká s rozsáhlou marodkou, se proti rozjeté Seville dlouho držel, ovšem v nastavení první půle domácí udeřili. Adriano vrátil míč do vápna, kde se na hranici ofsajdu pohybovali Kanouté a Renato, první jmenovaný míč zpracoval a Renato pokořil hostujícího brankáře. Hráči Villarrealu sice reklamovali ofsajd, ale rozhodčí branku uznal.

Po změně stran pak šanci na vyrovnání zhatil útočník Llorente, který po druhé žluté kartě za hru vysokou nohu musel již v 55. minutě předčasně pod sprchy. Villarreal se v oslabení již na vyrovnání nevzmohl a udělal tak radost vedoucí Barceloně, která v čele tabulky udržela osmibodový náskok.

Počtvrté za sebou nastříleli fotbalisté Valladolidu svému soupeři tři branky, když La Coruňu porazili 3:0. Na osmém místě tabulky se tak svému dnešnímu soupeři přiblížili na jediný bod a mají šanci bojovat o evropské poháry.

Od 21:00 se hraje zápas Atlético Madrid - Betis Sevilla.

Španělsko - 15. kolo:
Almería - Santander 1:1 (62. Acabiete - 34. Garay), Bilbao - Gijón 3:0 (7. F. Llorente z pen., 23. Iraola, 32. David Lopez), Getafe - Mallorca 4:1 (14. Contra z pen., 31. Uche, 71. Del Moral, 87. Gavilan - 33. Aduriz), Huelva - Pamplona 1:0 (86. Adrian), Málaga - Numancia 2:0 (85. Apono z pen., 89. Baha), Valladolid - La Coruňa 3:0 (15. Jonathan, 25. Pedro Lopez, 56. Leon), FC Sevilla - Villarreal 1:0 (45.+1 Renato), Atlético Madrid - Betis Sevilla 2:0 (20. Maxi Rodríguez, 80. Agüero).

Reklama

Související témata: