Hlavní obsah

O titulu se rozhodne až v posledním kole, tvrdí kouč Realu Zidane

Fotbalisté Realu Madrid si díky nedělnímu vítězství 1:0 na hřišti posledního Espaňolu vytvořili v čele tabulky španělské ligy dvoubodový náskok před Barcelonou. Trenér "Bílého baletu" Zinédine Zidane však předpokládá, že o titulu se rozhodne až v posledním kole. Do konce sezony oba úhlavní rivaly čeká ještě šest zápasů.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane

Článek

Barcelonští úřadující mistři se po tříměsíční koronavirové přestávce vrátili do La Ligy jako lídři, ale po remízách v Seville (0:0) a ve Vigu (2:2) museli Katalánci přepustit první místo Realu. Ten vyhrál všech pět utkání.

"Nevšímám si toho, že vedeme tabulku. O titulu se rozhodne až v závěrečném kole. Podívejte se, jak bylo těžké hrát proti poslednímu týmu. V téhle lize nikdy nevíte," řekl Zidane novinářům.

Duel 32. kola s Espaňolem v Barceloně rozhodl v 45. minutě Casemiro po exkluzivní patičce od útočníka Karima Benzemy. "Nepřekvapuje mě nic, co Karim dělá. Je hráčem, který na hřišti vymýšlí různé věci. Kontrola míče, patička i přihrávka byly skvělé. Může to být jeden z vrcholů sezony," ocenil francouzský kouč svého krajana.

Chvála na Benzemu

Benzemu pochválil také Casemiro. "Byl to Karimův gól. Jsme zvyklí na kvalitu, s níž hraje. Musel jsem to s Karimem oslavit, protože veškerý kredit jde za ním. Zakřičel jsem si o míč, protože jsem věděl, že mě dokáže najít," uvedl brazilský záložník.

Stejně jako Zidane ještě na mistrovský titul nemyslí a soustředí se na závěr ročníku. "Zápas s Espaňolem je minulostí a už myslíme na Getafe. Stále je před námi dlouhá cesta, víme, že každý zápas je pro nás jako pohárové finále. Chceme vyhrát ligu," dodal Casemiro.

Reklama

Související témata: