Hlavní obsah

Aby mohl Real nakupovat hvězdy, chce prodat devět fotbalistů

LONDÝN

Aby mohl Real Madrid v létě pokračovat v nákupu hvězdných fotbalistů, rozhodl se prodat hned devět hráčů ze současného kádru. Podle listu The Guardian na seznamu, který "Bílý balet" poslal několika anglickým klubům, jsou například kanonýr Ruud van Nistelorooij a záložník Arjen Robben.

Článek

Real na prodej nabízí také jejich nizozemské krajany Klaase-Jana Huntelaara, Wesleyho Sneijdera, Rafaela van der Vaarta a Roystona Drentheho. Na seznamu jsou i obránce Gabriel Heinze, záložník Mahamadou Diarra a útočník Javier Saviola.

Prezident Realu Florentino Pérez doufá, že za devítku fotbalistů získá alespoň sto milionů eur, dalších dvacet pak ušetří na jejich ročních platech. "Bílý balet" na odchodech nechtěných hráčů výrazně prodělá, protože do Madridu přišli za celkovou částku 160 milionů.

Získané peníze by Pérez chtěl použít na nákup dalších hvězd, jako je například útočník David Villa, za kterého chce Valencia 45 milionů eur. Real už utratil 65 milionů eur za Brazilce Kaká z AC Milán a chystá se zaplatit rekordních 94 milionů za Cristiana Ronalda z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: