Hlavní obsah

Hráči Barcelony včetně Messiho potřebují podle Setiéna odpočinek

Fotbalisté Barcelony včetně kapitána Lionela Messiho by podle trenéra Quiqueho Setiéna potřebovali odpočinek. Náročný program se podle něj projevil ve druhém poločase sobotního utkání 36. kola španělské ligy na hřišti Valladolidu, které katalánský tým vyhrál 1:0.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Barcelonští Arturo Vidal (vpravo) a Lionel Messi se radují z gólu proti Valladolidu.

Článek

"Samozřejmě by si Messi potřeboval odpočinout. Už jsem to říkal předtím, ale skóre bylo příliš těsné. Kdybychom dali v prvním poločase více gólů, mohlo si více hráčů odpočinout. Tým působil unaveně," citoval Setiéna deník Marca.

Výhru "Blaugranas" zařídil v 15. minutě po Messiho přihrávce Arturo Vidal. Valladolid však nenechal Barceloně tři body zadarmo. "Vepředu měli kvalitní a odhodlané útočníky. Nedokázali jsme pokrýt celé hřiště. Odpadali jsme a tím jsme si to ještě více zkomplikovali. Měli jsme rozhodnout v prvním poločase, dát dvě tři branky. Ve druhém poločase jsme se trápili a na několika hráčích bylo patrné vyčerpání," uvedl jednašedesátiletý Setién.

Foto: Jose Miguel Fernandez de Velasco, ČTK/AP

Špílmachr FC Barcelona Lionel Messi si dokáže poradit s přesilou soupeřů.

Suárez má sil dost

Odpočinul si alespoň uruguayský kanonýr Luis Suárez, který nastoupil do druhého dějství místo zraněného Francouze Antoinea Griezmanna. "Je dobře, že si Suárez oddechl. Šestkrát za sebou hrál v základní sestavě, potřeboval odpočinek. Griezmann si sám řekl o vystřídání. Uvidíme, co se mu stalo," konstatoval bývalý kouč Las Palmas, Betisu Sevilla či národního týmu Rovníkové Guiney.

Podle informací médií má Griezmann zraněný pravý stehenní sval a čeká ho zhruba třítýdenní pauza. To by znamenalo, že bude muset vynechat poslední dva zápasy ligové sezony.

Obhájce titulu ztrácí bod na vedoucí Real Madrid, který má k dobru pondělní duel v Granadě. "Děláme toho dost, abychom byli lepší, než jsme. Nevím, jestli to k vítězství v La Lize postačí, protože Real vyhrává všechny zápasy," prohlásil Setién.

Reklama

Související témata: