Hlavní obsah

Na Messiho už se stojí fronta! Který klub je k angažování hvězdy nejblíže?

Který klub si Lionel Messi vybere jako své nové působiště? To je otázka, kterou řeší celý sportovní svět. Podle zahraničních médií má argentinský fotbalista aktuálně nejblíže k přesunu na Ostrovy do Manchesteru City, kde by se znovu shledal s trenérem Josepem Guardiolou. Ten ho v Barceloně vedl mezi lety 2008–2012 a společně s Messim dvakrát zvedli nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů a třikrát vyhráli La Ligu. Případný přestup má ale jeden velký háček.

Foto: Albert Gea, Reuters

Do jakého klubu zamíří Lionel Messi?

Článek

Podle španělského listu Marca už mezi Manchesterem City a Messim proběhl první kontakt. Zdá se, že právě ostrovní celek vedený populárním manažerem Guardiolou je tím, který je na Messiho seznamu číslem jedna.

Britský server Daily Mail Messiho nové angažmá v City vidí jako nejpravděpodobnější variantu. Podle anglických médií však případné dohodě stojí v cestě jedna velká překážka. Tou je otázka ohledně klauzule, která Messimu umožňuje po skončení sezony odejít z Barcelony v pozici volného hráče.

Barcelona má za to, že datum, do kdy mohl být tento dodatek ve smlouvě uplatněn, už vypršelo. Messi naopak tvrdí, že kvůli koronaviru a prodloužení sezony zmíněné datum neplatí. Čeká se bitva právníků. Ta se s největší pravděpodobností bude táhnout delší dobu. Je nepravděpodobné, že by mohla být rozhodnuta před 5. říjnem.

Právě v tom se skrývá největší úskalí Messiho možného přesunu do City. Pokud chce manchesterský klub třiatřicetiletou hvězdu zapsat na soupisku, musí tak udělat právě do 5. října, kdy končí fotbalové přestupní období.

Pokud tak ale City učiní, může se vystavit hrozbě případných sankcí. V případě, že by soudní tribunál rozhodl, že ve sporu o diskutabilní klauzuli má pravdu katalánský gigant, pro Manchester by to zřejmě znamenalo astronomickou finanční ztrátu.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Další variantou by mohla být ještě dohoda mezi všemi zainteresovanými stranami. V souvislosti s ní se nejčastěji zmiňuje částka 200 milionů eur (přes 5 miliard korun), na tolik si Barcelona svůj klenot rok před řádným vypršením smlouvy údajně cení.

Přestoupí podle vás Messi do Manchesteru City?
Ano
39,1 %
Ne
60,9 %
Celkem hlasovalo 8912 čtenářů.

Reklama

Související témata: