Hlavní obsah

Dojemné Messiho gesto rozplakalo malé fanoušky. Magický okamžik, přiznává hvězda

Londýn/Praha

Musel mít hlavu zamotanou kvůli plánovanému odchodu z Barcelony, stejně ale dokázal myslet na druhé. Lionel Messi udělal neuvěřitelné gesto, když v rámci charitativní kampaně věnoval malému zrakově postiženému fanouškovi Arsenalu špičkové brýle v hodnotě 4200 liber od společnosti OrCam. Díky nim by měl dokázat číst text a také identifikovat tváře.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Slavný fotbalista Lionel Messi byl dojatý z reakce malých dětí.

Článek

Třiatřicetiletý Messi vyhrál ve fotbale skoro všechno, je obklopený luxusem a vyděláno má na stovky let dopředu, takže jej jen tak něco nerozhází. Když ale viděl, jakou radost má desetiletý Mikey z Enfieldu, mimochodem šílený fanoušek Arsenalu, když brýle dostal, úplně to šestinásobného vítěze Zlatého míče dostalo do kolen.

„Je to vždycky něco neuvěřitelného, byl to magický a inspirativní okamžik. Bylo vidět, že to zařízení lidem mění jejich životy. Jsem hrdý na to, že jsem součástí toho projektu," neskrýval dojetí jeden z nejlepších hráčů fotbalové historie.

Už před vypuknutím epidemie Covid-19 v Evropě Messi podobné zařízení MyEye pořídil dvanácti lidem se zrakovým postižením. Stejným způsobem potěšil třeba i malou fanynku z Uruguaye, která plakala při setkání s hvězdou štěstím.

Reklama