Hlavní obsah

Španělská fotbalová liga začne kvůli sporu o termíny až v sobotu

Madrid

Španělská fotbalová liga začne o den později, než se původně plánovalo, tedy v sobotu 12.9. Vedení soutěže muselo odložit páteční zápas Granady s Bilbaem na sobotu poté, co komise španělského svazu rozhodla, že se mimo víkendové termíny nesmí hrát. V programu úvodního kola se tak změní i datum utkání Alavés - Betis Sevilla, které se mělo hrát v pondělí, ale nyní se přesune na neděli.

Foto: Pool, Reuters

Španělská fotbalová liga začne o den později, než se původně plánovalo.

Článek

Nové uspořádání potvrdilo vedení La Ligy, oznámilo ale, že se proti rozhodnutí odvolá. Chce si tak zajistit, aby se od druhého kola mohlo opět hrát i v pátečních a pondělních termínech.

Vedení ligy se pře se svazem o možnost hrát mimo víkendové termíny dlouhodobě. Předseda ligy Javier Tebas páteční a pondělní zápasy prosazuje s tím, že přitahují televizní diváky a zvyšují hodnotu vysílacích práv. Podle šéfa svazu Luise Rubialese je ale ve všední dny pro fanoušky komplikovanější dostat se na stadiony.

V závěru uplynulé sezony, kterou přerušila pandemie koronaviru a dohrávala se pak bez diváků, se obě strany dohodly na výjimce. Hrálo se i mimo víkend, aby se ročník stihl dokončit. Diváci do hlediště ale stále nemohou a podle ligy tak omezení postrádá smysl.

Prvním zápasem sezony nyní bude duel Eibaru s Celtou Vigo, který má výkop v sobotu v 16:00. Přeložené utkání Granada - Bilbao začne v 18:30. Alavés nastoupí proti Betisu v neděli od 14:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.