Hlavní obsah

Real má plán, jak se konečně zbavit nechtěného Balea

Madrid/Praha

Nechtěné zboží se slevou. Tak si teď může připadat velšský fotbalista Gareth Bale. Vedení Realu Madrid se nejspíš rozhodlo problémového hráče v letním přestupovém okně vyplonkovat stůj co stůj. Podle britských médií klub případnému zájemci nabízí, že bude platit 50 % z Baleova astronomického platu po dobu dvou let.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Velšský fotbalista Gareth Bale trénuje během reprezentačního srazu před duelem Ligy národů proti Finsku.

Článek

Real Madrid je podle britského deníku The Telegraph ochotný dotovat půlku Baleova platu, aby si jednatřicetiletý fotbalista konečně našel nové angažmá. Vytáhlý útočník ve Španělsku aktuálně pobírá 14,5 milionu eur ročně (asi 385 milionů korun).

Smlouvu u Bílého baletu má platnou do roku 2022. Trenér Zinédine Zidane ale s Balem do sestavy nepočítá, dal to už několikrát najevo. A tak Real hledá cesty, jak se nechtěného balvanu konečně zbavit.

Podle zákulisních informací je Bale aktuálně nejblíže přestupu do Tottenhamu Hotspur nebo Manchesteru United. V prvně jmenovaném klubu přitom působil mezi lety 2007 a 2013.

Během minulého léta se hodně mluvilo o jeho stěhování do Číny, nakonec z něj ale sešlo. „Zkoušel jsem to už loni, ale oni (Real Madrid) všechno zablokovali na poslední chvíli," řekl Bale nedávno televizní stanici Sky Sports.

Jednatřicetiletý fotbalista už nějakou dobu dává najevo, že více než hraní fotbalu ho zajímá pobírání jeho královského platu. Většinu sezony 2019/20 proseděl na lavičce. Přestup do Premier League s vidinou stávají výše jeho roční gáže by tak mohl vyhovovat všem zúčastněným stranám.

Reklama

Související témata: