Hlavní obsah

Vigo - Barcelona 0:3Barcelona i v oslabení vládla, Sevilla vydřela výhru v nastavení

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony pokračují v dobrém vstupu do španělské ligy. Po úvodním vítězství nad Villarrealem porazili v druhém utkání sezony Celtu Vigo 3:0. Také Sevilla uspěla podruhé a opět bez brankáře Tomáše Vaclíka zdolala Levante 1:0.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují z vedoucí branky utkání

Článek

Barcelonu dál táhne mladík Ansu Fati, sedmnáctiletý útočník otevřel skóre v 11. minutě. Favoritovi se utkání zkomplikovalo těsně před poločasem, protože po druhé žluté kartě za udeření soupeře loktem se ze hřiště poroučel obránce Clement Lenglet.

I v oslabení se katalánskému týmu v druhé půli podařilo potvrdit tři body. Přízemní centr Lionela Messiho si nejprve do vlastní branky srazil Lucas Olaza a skóre v nastaveném čase uzavřel Sergi Roberto.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Lionel Messi v souboji o míč

Sevilla rozhodla v závěru

Sevilla, která vynechala úvodní dvě kola kvůli pozdní dohrávce evropských soutěží z minulé sezony, byla po celé utkání aktivnější. Branku se jí podařilo vstřelit až v 67. minutě, kvůli předcházejícímu faulu ale nebyla videorozhodčím uznána.

Vítěz Evropské ligy strhl vedení na svoji stranu až v nastaveném čase, kdy se po centru do vápna trefil Júsuf En-Nesjrí. Vaclík zůstal stejně jako v prvním utkání na lavičce.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Sevilly si poradili s Levante

I přes převahu proti oslabenému Cádizu, který téměř celý druhý poločas hrál v deseti a posledních dvacet minut po dalším vyloučení dokonce v devíti hráčích, nezvládlo Bilbao získat body proti nováčkovi soutěže. Utkání rozhodla vlastní branka Unaie Lópeze z 57. minuty.

Španělská liga - 4. kolo:
Bilbao - Cádiz 0:1
Branka: 57. vlastní López
FC Sevilla - Levante 1:0
Branka: 90.+2 En Nesirí
Celta Vigo - Barcelona 0:3
Branky: 11. Fati, 51. vlastní Olaza, 90.+5 Roberto

Reklama

Související témata: