Hlavní obsah

Nová budoucnost Realu Madrid za 15 miliard. Bude to velký pokrok, slibuje prezident

Fotbaloví fanoušci si ve většině zemí Evropy musejí nechat na návštěvu stadionů zajít chuť, ale stánek slavného Realu Madrid Santiago Bernabeu se na jejich návrat připravuje opravdu ve velkém stylu. Královský klub zveřejnil obrázky z probíhající masivní rekonstrukce, která má v přepočtu vyjít na zhruba 15 miliard korun.

Foto: Sport.cz

Takhle bude vypadat Santiago Bernabeu po rekonstrukci.

Článek

Fotbalový gigant letos začal s inovací své arény, v níž sídlí už 73 let. A důkazy rozsáhlého faceliftu už jsou jasně patrné.

Nad stadionem se táhne obří železná konstrukce s nosníky a rámy coby základem pro zatahovací střechu. Klub zveřejnil obrázky z probíhajících prací na svém twitterovém účtu, kde také ukázal model, jak by měl stadion vypadat na konci rekonstrukce.

Real nyní hraje své zápasy na stadionu Alfreda DiStéfana, kde donedávna sídlil jen rezervní tým.

Rekonstrukce měla probíhat jen v době ligových přestávek, ale kvůli koronavirové pandemii se plány změnily a práce pokračují i během sezony. Celá stavba by měla být hotova v horizontu 18 až 24 měsíců.

„Čelíme jednomu z největších projektů pro budoucnost Realu Madrid. Jde bezpochyby o velkou věc i pro celé město. Nové Santiago Benabeu bude znamenat velký pokrok pro klub ale i pro širší okolí," nechal se slyšet klubový prezident Florentino Pérez.

Reklama

Související témata: