Hlavní obsah

Suverénní Barcelona deklasovala v městském derby Espaňol

BARCELONA

Fotbalisté vedoucí Barcelony pokračují v nejlepším startu do sezóny v historii španělské ligy. V sobotním 16. kole deklasovali v městském derby Espaňol na jeho hřišti 5:1 a podesáté za sebou v domácí soutěži zvítězili.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony oslavují vítězství v derby s Espaňolem.

Článek

Mistrovský celek, který má z posledních pěti ligových duelů impozantní skóre 26:1, vede tabulku o pět bodů před Realem Madrid. Hlavní rival má však k dobru nedělní zápas se Sevillou.

Svěřenci trenéra Josepa Guardioly inkasovali poprvé po šesti soutěžních zápasech a 667 minutách. Brankář Victor Valdés, který nechytal v posledním zápase Ligy mistrů proti Kazani, udržel čisté konto 577 minut, čímž překonal o sedm minut svůj vlastní rekord.

Barcelona naplno bodovala i v osmém venkovním utkání v tomto ligovém ročníku a počtvrté z posledních pěti ligových zápasů nastřílela soupeřům minimálně pět branek. Espaňol poprvé v sezoně ztratil body na domácím hřišti. Všech předchozích sedm duelů vyhrál a dostal jen dva góly.

Dvakrát se dnes na barcelonském stadionu Cornellá-El Prat trefili hostující útočníci Pedro a David Villa, jednou mířil přesně záložník Xavi. Jediný úspěch domácích zaznamenal forvard Pablo Osvaldo.

Villarreal doma porazil v dalším utkání Mallorku 3:1 a udržel třetí místo. Hráči "Žluté ponorky" na stadionu El Madrigal v této sezoně vyhráli posedmé z osmi zápasů. O jejich branky se postarali tři nejlepší střelci Nilmar, Giuseppe Rossi a Santi Cazorla.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo
La Coruňa - Gijón 1:1 (12. Aythami - 89. Castro), Levante - Bilbao 1:2 (20. Caicedo - 10. Gabilondo, 73. Martínez), Villarreal - Mallorca 3:1 (11. Cazorla, 35. Rossi z pen., 51. Nilmar - 28. De Guzmán), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 1:5 (63. Osvaldo - 19. a 60. Pedro, 76. a 85. Villa, 30. Xavi), San Sebastian - Valencie 1:2 (23. Prieto z pen. - 45. Costa, 90.+1 Aduriz).

Reklama

Související témata: