Hlavní obsah

Real Madrid i v oslabení porazil Sevillu a drží se Barcelony

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid i v oslabení vybojovali vítězství 1:0 nad Sevillou a po 16. kole španělské ligy nadále zůstávají dva body za vedoucí Barcelonou. Hrdinou nedělního duelu se stal Argentinec Angel Di María, který v 77. minutě zařídil jediný gól.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Barcelona v sobotu rozstřílela Espaňol 5:1, a tak Real potřeboval doma porazit Sevillu, aby zůstal se svým rivalem v kontaktu. Obrana hostů však byla dlouho neprostupná a Real se v útoku trápil.

Navíc inkasoval jednu žlutou kartu za druhou, na což doplatil stoper Ricardo Carvalho. Ten už v 64. minutě dostal druhou žlutou a následnou červenou kartu a Real dohrával zápas v oslabení.

Sevilla toho však nedokázala využít, v útoku jí citelně chyběl zraněný kanonýr Frederick Kanouté. A tak se nakonec radovali domácí. Di María se dostal ve vápně k odraženému míči, pohrál si s brankářem Palopem a z ostrého úhlu přesně zamířil. Real si vedení již pohlídal a vybojoval důležité vítězství. Doma potřetí za sebou neinkasoval.

Radoval se i druhý madridský celek Atlético. To zvítězilo 3:0 na hřišti Málagy, dva góly dal záložník Tiago. Český obránce Tomáš Ujfaluši odehrál za Atlético celé utkání stejně jako Jiří Jarošík, který pomohl Zaragoze k bezbrankové remíze s Osasunou Pamplona.

Španělso - 16. kolo
Almería - Getafe 2:3 (7. K. Uche, 24. Ulloa - 29. Del Moral, 48. Miku, 71. Boateng), Pamplona - Zaragoza 0:0, Málaga - Atlético Madrid 0:3 (22. a 69. Tiago, 66. Dominguez), Real Madrid - FC Sevilla 1:0 (77. Di María).

Reklama

Související témata: