Hlavní obsah

Barcelona porazila 3:0 Santander a dál dominuje španělské lize

BARCELONA

Fotbalisté Barcelony dál suverénně vládnou španělské lize, ve které vyhráli už počtrnácté za sebou. Úřadující mistr dnes ve 20. kole porazil Santander jasně 3:0 a vytvořil si sedmibodový náskok před Realem Madrid. Hlavní konkurent Barcelony má však k dobru nedělní zápas s Mallorkou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalisté Barcelony oslavují

Článek

Katalánci se dostali do vedení už ve druhé minutě, když akci Lionela Messiho a Davida Villy zakončil až na brankové čáře další útočník Pedro. Ten se trefil v pátém ligovém utkání po sobě, ve kterých zaznamenal celkem sedm branek.

Vedení zvýšil po půl hodině z penalty druhý nejlepší střelec soutěže Messi svým devatenáctým ligovým gólem v sezoně. Vedoucí Cristiano Ronaldo z Realu má na kontě o tři přesné zásahy víc.

Skóre uzavřel v 56. minutě záložník Andrés Iniesta, jehož tečovaná střela zapadla k tyči.

Doma nezaváhala ani Sevilla, která porazila především díky hattricku brazilského útočníka Luíse Fabiana nováčka Levante 4:1. Andaluské mužstvo sice vyhrálo potřetí z posledních čtyř ligových utkání, ale hlavně kvůli prosincové krizi je v neúplné tabulce až na sedmém místě.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
FC Sevilla - Levante 4:1 (28., 43. z pen. a 68. Luís Fabiano, 39. Escude - 58. Xisco), FC Barcelona - Santander 3:0 (2. Pedro, 33. Messi z pen., 56. Iniesta), Valencie - Málaga 4:3 (17. Mata z pen., 53. Soldado, 67. Banega, 90. Aduriz - 10. a 35. Rondón, 79. Baptista).

Reklama

Související témata: