Hlavní obsah

Real Madrid bez zraněného Cristiana Ronalda porazil Santander

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid i bez zraněného Cristiana Ronalda vyhráli v neděli ve španělské lize v Santanderu 3:1 a po 27. kole ztrácejí na vedoucí Barcelonu stále sedm bodů. Nejdražšího střelce světa zastoupil dvěma brankami Francouz Karim Benzema, jednou se trefil Emmanuel Adebayor z Toga.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid oslavují jednu z branek na hřišti Santanderu.

Článek

Ronaldo si poranil sval v levé noze ve čtvrtečním ligovém utkání proti Málaze, ve kterém se hattrickem podílel na drtivé domácí výhře 7:0. Šestadvacetiletý Portugalec by měl svému týmu chybět deset až patnáct dnů.

Real od prvních minut potvrzoval pozici favorita a už během první dvacetiminutovky dvakrát trefil brankovou konstrukci. Ve 23. minutě ho poslal do vedení Adebayor, který do prázdné branky zakončil pohlednou kombinaci na jeden dotek. Náskok zdvojnásobil za čtyři minuty zkušeně proměněným únikem druhý útočník Benzema. Na obou brankách "Bílého baletu" měl velký podíl tvořivý záložník Mesut Özil.

Santander se mohl vrátit do zápasu na začátku druhé půle, ale Pinillosovu nepovedenou penaltu bezpečně zlikvidoval brankář Iker Casillas. Dvacet minut před koncem se domácím přece jen podařilo snížit, když ojedinělou ofenzivní akci zakončil švédský záložník Kennedy Bakircioglü.

Páté vítězství z posledních šesti utkání Realu pojistil v 75. minutě Benzema umístěnou ranou na zadní tyč. Třiadvacetiletý forvard si polepšil na sedm ligových branek a dotáhl se na druhého nejlepšího střelce týmu Gonzala Higuaína. V závěru mohl přidat svůj druhý zásah také Adebayor, ale ani on nedokázal proměnit penaltu.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo
Alicante - Almería 1:2 (50. Paz - 70. Feghouli, 73. M'Bami), Gijón - Getafe 2:0 (32. De las Cuevas, 41. A. Castro), Levante - Espaňol Barcelona 1:0 (27. Caicedo), Málaga - Pamplona 0:1 (90.+2 Sergio), Bilbao - FC Sevilla 2:0 (66. vlastní Fazio, 88. Iraola z pen.), Santander - Real Madrid 1:3 (70. Kennedy - 27. a 75. Benzema, 23. Adebayor).

Reklama

Související témata: