Hlavní obsah

VIDEO: Zdemolovaný královský pohár už obdivují návštěvníci na San Bernabeu

MADRID/PRAHA

Neskutečné, s jakou rychlostí generalita madridského Realu zapracovala. Ráno ve čtvrt na pět ležel královský pohár, který Mourinhův bílý balet v pohárovém finále ve Valencii vyhrál, zdemolovaný pod koly autokaru s jásajícími fotbalisty, ve čtvrt na tři odpoledne už byl vystaven ve fotbalovém chrámu na San Bernabeu. „Je mnohem větší a krásnější, než jsme čekali,“ rozplývali se Francisco, Maria a jejich potomek Sergio, první návštěvníci, kteří ho spatřili.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo s trofejí pro vítěze Copa del Rey.

Článek

Vypadalo to na pěknou polízanici. A ostudu také, to se ví. Když totiž dvoupatrový autokar s fotbalisty Realu dorazil po 325 kilometrů dlouhé anabázi z Valencie na madridské náměstí Cibeles, skončil vytoužený pohár pod koly autobusu.

„Upadl mi,“ přiznával  obránce Sergio Ramos, jenž spolu s ostatními hráči křepčil na střeše a zdravil na sto padesát tisíc fanoušků, kteří se podle údajů na klubových stránkách Realu kolem sousoší řecké bohyně Cibeles, do jejíhož vozu jsou zapřažení dva lvi, shromáždili.

Fotbalisté Realu Madrid s trofejí pro vítěze Copa del Reyfoto: ČTK/AP/Israel Lopez

Zase po třech letech, protože tak dlouho čekal Real na úspěch. A to navzdory čtyřem hodinám čekání, dešti i velikonočním svátkům...

Pohár, který přebíral kapitán mužstva Casillas z rukou samotného španělského krále Juana Carlose, však nespatřili. Skončil pod koly autokaru, neboť Ramosovi vypadla trofej z rukou. Podle prvních zpráv byl pohár zcela zničený, zdemolovaný a rozbitý napadrť.

„Ne, je celý. Trochu pokroucený, ale zůstal v kuse,“ bránil se Ramos a vedení Realu jeho slova potvrzovalo.

Pohár pro vítěze Španělského poháru už je na stadiónu Realu Madrid.foto: www.realmadrid.com

Možná právě proto taková rychlost, s níž nechali činovníci královského klubu stříbrnou trofej opravit a vypulírovat. Ve čtvrt na tři odpoledne už byla vystavena ve fotbalovém svatostánku Realu a návstěvníci, kteří se vydali na Bernabeu tour, ji mohli obdivovat.

„Bylo to pro nás obrovské překvapení tady vidět pohár. Je krásný. A mnohem větší, než jsme čekali,“ přiznávají na klubových stránkách Realu Francisco, Maria a jejich potomek Sergio, první návštěvníci, kteří trofej spatřili.

Reklama

Související témata: