Hlavní obsah

Del Bosque má u španělských fotbalistů pokračovat i po ME

MADRID

Fotbalový trenér Vicente del Bosque bude pokračovat u španělských mistrů světa i po mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Prezident tamní fotbalové federace (RFEF) Ángel María Villar prozradil, že je s šedesátiletým koučem už ústně domluvený na prodloužení smlouvy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španělský trenér Vicente Del Bosque na tréninku

Článek

"Vicente už má od RFEF slovo, že jeho kontrakt prodloužíme bez ohledů na to, jak dopadne mistrovství Evropy. Mám z toho opravdovou radost. Lidsky a fotbalově je na vysoké úrovni, svými výsledky se zapsal do historie," řekl Villar na adresu kouče, který loni dovedl Španělsko k premiérovému titulu mistrů světa.

Del Bosque převzal reprezentační tým od Luise Aragonése po vítězném evropském šampionátu v roce 2008. Tým provedl bez ztráty bodu kvalifikací na následné mistrovství světa i na blížící se mistrovství Evropy, kde se po dvou duelech v kvalifikaci může Španělsko potkat ve skupině i s českým výběrem.

Villar před novináři také hájil daleké cesty národního týmu za přátelskými zápasy. "Španělský tým je dědictvím světového fotbalu, jsme mistři světa a Evropy, takže nás chtějí vidět," bránil nedávný přípravný zápas v kostarickém San José, kde Španělé na poslední chvíli zachraňovali remízu 2:2.

Reklama

Související témata: