Hlavní obsah

Pomůžu Lampardovi a přivedu ho do Realu, rozhodl se Mourinho

MADRID

Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho je prý ochoten pomoci záložníkovi anglické reprezentace Franku Lampardovi. Jeho pozice v Chelsea totiž není zdaleka pevná a Mourinho prohlásil, že by si ho rád vzal do Realu.

Foto: Albert Gea , Reuters

Portugalský trenér José Mourinho ve službách Realu Madrid.

Článek

Podle informací bulvárního deníku Sun je ochoten vyměnit Lamparda za bývalého španělského reprezentanta do 21 let Granera, který v Realu moc nehraje, ale v zimě ho chtějí získat některé anglické kluby. Arsenal s Liverpoolem za něj nabízejí šest miliónů liber.

Mourinho měl během svého působení v Chelsea na Lampardovi s Terrym postavenou hru, oba patřili k jeho klíčovým mužům. Lampard však nyní pod novým koučem Villasem-Boasem už zdaleka tak vytížen není. Minulý zápas proti Valencii v Lize mistrů dokonce proseděl na lavičce, přestože v něm šlo Chelsea o všechno. V základní sestavě nenastoupil ani v zápase proti Manchesteru City, který nakonec rozhodl proměněnou penaltou.

Mourinho chtěl 33letého Lamparda získat po svém odchodu z Chelsea už dvakrát. Nejdříve, když v roce 2008 převzal Inter Milán, a pak krátce poté, co přišel do Realu. Chelsea ho ani jednou nepustila.

Lampard s londýnským klubem vyhrál tři tituly, třikrát FA Cup, dvakrát Ligový pohár a z pozice záložníka nastřílel úctyhodných 177 branek. Většinu z těch úspěchů dosáhl právě pod Mourinhem.

Reklama