Hlavní obsah

Valencie - Barcelona 2:3Barcelona zabrala a pronásleduje lídra, Betis pošesté za sebou remizoval

Fotbalisté Betisu Sevilla remizovali v 34. kole španělské ligy s Valladolidem 1:1 a ztratili další body v boji o účast v Evropské lize. Na postupové šesté místo se před ně po výhře 1:0 nad Getafe dostal Villarreal. Barcelona porazila Valencii 3:2 a čtyři kola před koncem ztrácejí stále dva body na vedoucí Atlético Madrid.

Článek

Ve Valencii padly všechny góly až po přestávce. Domácí vedli od 50. minuty po trefě stopera Gabriela Bautisty, ale Barcelona třemi góly od 57. do 69. minuty stav otočila. Dvakrát skóroval nejlepší střelec soutěže Lionel Messi a vylepšil svoji bilanci v sezoně na 28 branek, jednou se prosadil Antoine Griezmann. Záložník Carlos Soler sedm minut před koncem snížil, víc ale hráči Valencie nestihli.

Betis Sevilla remizoval s Valladolidem 1:1 a ztratil další body v boji o účast v Evropské lize. Na postupové šesté místo se před něj po výhře 1:0 nad Getafe dostal Villarreal.

Betis i Valladolid v poslední době sbírají body především díky remízám a v nastaveném trendu pokračovaly. Betis hrál nerozhodně pošesté za sebou, Valladolid počtvrté a drží se o bod nad sestupovým pásmem.

Villarreal se navnadil na odvetu semifinále Evropské ligy s Arsenalem. O výhře rozhodl 11 minut před koncem střídající záložník Yeremi Pino a "Žlutá ponorka" zvítězila v lize po dvou porážkách.

Granada podlehla Cádizu 0:1 a vzdaluje se jí možnost účasti v příštím ročníku evropských pohárů. Celek z jihu Španělska ztrácí z osmého místa šest bodů na Betis. Jedinou branku zápasu vstřelil Rubén Sobrino.

Výsledky 34. kola španělské fotbalové ligy
Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Valladolid - Betis Sevilla 1:1 (68. Weissman – 49. Ruibal),
Villarreal - Getafe 1:0 (79. Pino)
Granada - Cádiz 0:1 (39. Sobrino),
Valencie - FC Barcelona 2:3 (50. Paulista, 84. Soler – 57. a 69. Messi, 63. Griezmann).

Reklama

Související témata: