Hlavní obsah

Ancelotti se po šesti letech vrací na lavičku Realu Madrid

Madrid

Novým trenérem fotbalistů Realu Madrid bude Carlo Ancelotti. Italský kouč, který naposledy působil v anglickém Evertonu, podepsal se španělským velkoklubem tříletou smlouvu a nahradí ve funkci Zinédinea Zidanea. K týmu "Bílého baletu" se vrátí po šesti letech. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Sport.cz

Novým trenérem fotbalistů Realu Madrid bude Carlo Ancelotti.

Článek

"Chtěl bych poděkovat vedení, hráčům a všem fanouškům Evertonu za obrovskou podporu. Přestože jsem si působení zde užíval, dostal jsem nečekanou příležitost, která je pro mě a mou rodinu v tuhle chvíli správným krokem," uvedl Ancelotti v prohlášení. Everton opustil po 18 měsících.

Bývalý trenér AC Milán, Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Paris St. Germain působil v Realu Madrid v letech 2013 až 2015. Před sedmi lety dovedl slavný celek k desátému vítězství v Lize mistrů v historii. S týmem pak dominoval ve Španělském poháru, evropském Superpoháru nebo na MS klubů.

V této sezoně Real skončil pod Zidaneovým vedením v nejvyšší soutěži druhý za městským rivalem Atléticem a poprvé od sezony 2009/10 nezískal žádnou trofej. "Bílý balet" tak přistoupil k šesté trenérské změně za posledních pět let.

"Po svých trenérských štacích v Neapoli nebo Evertonu se Ancelotti vrací do Realu s cílem dál přepisovat s největším klubem na světě historii," uvedli zástupci španělského klubu.

S Evertonem se Ancelotti loučí poté, co s ním v anglické skončil na 10. příčce.

Reklama

Související témata: