Hlavní obsah

Nikl: Honza Koller dokázal, že je výjimečný

Hodně blízko k vítězství měli fotbalisté bundesligového 1. FC Norimberk v utkání sedmého kola německé nejvyšší soutěže na hřišti Dortmundu. Marek Nikl v obraně hostujícího celku odehrál celé utkání a často se potkával s českým reprezentantem ve službách domácího týmu Janem Kollerem, který dvěma góly zařídil nerozhodný výsledek 2:2.

Foto: www.fcn.de

Marek Nikl

Článek

"Mám takové rozporuplné pocity. S bodem z Dortmundu, za který už hrál po zranění i Tomáš Rosický, je třeba být spokojený, jenže my jsme vedli o dvě branky, a tak je veliká škoda, že jsme to nedotáhli k vítězství.

Přitom začátek jsme měli hodně dobrý. Třicet minut jsme hráli skutečně podle svých představ. Vzadu jsme to zavřeli, domácí se prakticky nedostali do žádné šance a my hráli na brejky. Když se prosadili Mintál a Vittek, vypadalo to velmi nadějně.

Jenže pak jsme polevili a draze za to zaplatili. Honza Koller zase ukázal, že je skutečně výjimečným hráčem. Je to fakt neuvěřitelné. Dostal se do dvou šancí a obě proměnil. Nejprve se prosadil po trestném kopu hlavičkou, když mě přeskočil. Spíše mě štve však situace, která tomu předcházela, protože jsem u rohového praporku Honzu zbytečně fauloval. A on se ve vzduchu hodně těžko brání. Pak dostal míč ještě jednou a měl tolik času, že se otočil a pohodlně skóroval.

Po zranění se cítí lépe

Po přestávce jsme se vrátili k důsledné obraně, hráli hodně koncentrovaně a k ničemu už domácí nepustili. Sami jsme si vytvořili několik příležitostí, ale nedali je. Jednu jsem měl i já, ale hlavičku z brankové čáry dortmundští obránci odvrátili. Zatím jsme na jedenáctém místě se sedmi body. V úvodu jsme měli hodně těžký los, ale i tak jsme mohli mít o dva tři body více. Máme dobré mužstvo, které patří na vyšší pozice.

Osobně se už cítím po zranění lépe. Měl jsem problémy s natrženým svalem celou přípravu, laboroval jsem s tím vlastně až do prvního zápasu. Pořád jsem se nutil trénovat a nedal si čas nohu pořádně doléčit. Neustále se to obnovovalo. Teprve před čtrnácti dny jsem začal makat znovu naplno a už snesu celou zátěž. Ještě to není optimální, ale už se cítím dobře a věřím, že moje forma půjde nahoru.

Rád bych se pokusil kvalitními výkony bojovat o místo v národním týmu. Mistrovství světa se hraje v Německu, což mě moc láká. Ale nedělám si falešné naděje. Soustředím se hlavně na své výkony, kterými bych pomohl Norimberku. Od toho se vše odvine."

Reklama

Související témata: