Hlavní obsah

Real Madrid si ve vytváření rekordů přímo libuje. Bílý balet strhal sérii Barcelony

Madrid

Není k zastavení a překonáváním rekordů je doslova posedlý. Real Madrid v úterní závěrečné partii skupinové fáze Ligy mistrů s Razgradem (4:0) vyrovnal a překonal další. Devatenáctou výhrou v soutěžním zápase v řadě překonal madridský Real španělský rekord, jenž až dosud držela Barcelona, šestým vítězstvím ve skupině vyrovnal rekord svůj, ale třeba i AC Milán, Paris St. Germain, moskevského Spartaku nebo Barcelony. „Za tím vším se skrývá mimořádná profesionalita mých hráčů,“ velebil italský kouč Carlo Acelotti svůj tým.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Gareth Bale (vpravo) se raduje z gólu proti bulharskému Ludogorci Razgrad v Lize mistrů.

Článek

S bulharským Ludogorcem neměl Real sebemenší problém. Zvláště, když hosté hráli od 19. minuty jen v deseti, neboť Marcelinho zahrál na brankové čáře rukou, dostal červenou a jeho tým navíc z nařízené penalty inkasoval.

Exekuce pokutového kopu se ujal samo sebou Ronaldo, který zajistil svému celku vedení a sám sobě druhou příčku v historických přehledech nejlepších střelců Ligy mistrů. Od úterního večera má na kontě 72 branek, čímž se odpoutal od svého slavného předchůdce v dresu Realu Raúla a vydal se do stíhání vedoucího Messiho, jenž má na kontě o dva góly víc..

„Bylo to skutečně jednoduché utkání, protože soupeř nám musel čelit dlouhou dobu jen v deseti," uznal Ancelotti po hladké výhře 4:0.

„Samo sebou že jsme rádi, že jsme dokončili skupinovou fázi šestým vítězstvím a tudíž s plným počtem bodů. Za touto bilancí se skrývá mimořádná profesionalita mých hráčů. Jsou prostě fantastičtí, vůbec neznají, co je to únava," dodal.

Takovou sérii si nepředstavoval

Podobnou bilanci ve skupině měl Real už v sezóně 2011/12, kdy pod vedením Mourinha také vyhrál všech šest střetnutí. Totéž jako on pak v minulosti dokázala jen čtyři další mužstva - milánské AC (1991/92), Paris St. Germain (1994/95), moskevský Spartak (1995/96) a Barcelona (2002/03).

Ancelotti byl nadšen nejen suverenitou svého týmu v základní skupině, ale i novým španělským rekordem. Od 13. září, kdy prohrál 1:2 ligové derby s Atlétikem, totiž dalších devatenáct soutěžních zápasů na španělské a evropské scéně vyhrál.

„Po zářijových prohrách by mě nikdy nenapadlo, že vykročíme k takovéto sérii, Natož abych si představil, že budeme hrát tak dobře," přiznal Ancelotti a pochvaloval si skvostné vztahy se svými svěřenci.

„Naše vztahy jsou velmi dobré, za což jim musím poděkovat. A od vedení klubu cítím také velkou podporu. To vše sehrává při vytváření rekordů rovněž roli," uvedl italský kouč ve službách Realu.

Reklama