Hlavní obsah

Vyřazení Barcelony může pomoci reprezentaci, řekl Del Bosque

Vyřazení Barcelony ve čtvrtfinále Ligy mistrů může španělské reprezentaci pomoci v přípravě na mistrovství Evropy, kde bude v základní skupině jedním ze soupeřů českých fotbalistů. Prohlásil to její trenér Vicente del Bosque.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Španělský trenér Vicente del Bosque.

Článek

Barcelona vyhrála první čtvrtfinále nad Atléticem Madrid 2:1, ve středeční odvetě však prohrála 0:2 a přišla o možnost obhájit trofej. Pro Španělsko to však znamená, že Gérard Pique, Jordi Alba, Andrés Iniesta, Sergio Busquets a Sergi Roberto odehrají o tři zápasy méně a budou se moci zapojit do přípravy dřív, než kdyby je 28. května čekalo finále.

"Hráči jsou zvyklí hrát na hranici fyzických možností, takže postup Barcelony by pro nás nebyl problém, ale takhle se zapojí do přípravy dřív a bude to pro nás menší výhodou," citovala agentura Reuters Del Bosqueho.

Do semifinále naopak s Atléticem postoupili Koke s Juanfranem, Sergio Ramos, Isco a Nacho Fernández z Realu Madrid, David Silva a Jesús Navas z Manchesteru City a Javi Martínez, Juan Bernat s Thiagem Alcantarou z Bayernu Mnichov.

Španělsko navíc může mít dva kluby i v semifinále Evropské ligy, pokud Villarreal dnes vyřadí pražskou Spartu, zatímco Bilbao nastoupí proti Seville. "Hodně to pro nás znamená. Ukazuje to, že španělský fotbal vládne Evropě. A nejen letos, ale v posledních několika letech," prohlásil Del Bosque.

Reklama

Související témata: