Hlavní obsah

Barcelona - Sevilla 2:0 PPBarcelona porazila ve finále poháru Sevillu a má opět double

Madrid

Fotbalisté Barcelony porazili ve finále Španělského poháru 2:0 po prodloužení Sevillu a stejně jako loni získali double. V nastavení rozhodli po přihrávkách Lionela Messiho obránce Jordi Alba a Neymar.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Barcelony oslavují gól vstřelený Seville ve finále Španělského poháru.

Článek

Barcelona získala rekordní 28. domácí pohárovou trofej v historii a pečetila tak úspěšný ročník po triumfu ve španělské lize, který slavila před týdnem. Sevilla naopak nenavázala na středeční vítězství v Evropské lize, v jejímž finále porazila 3:1 Liverpool.

Ani jeden tým na stadiónu Atlética Madrid nedohrál v jedenácti. Červenou kartu za stažení Kevina Gameira za dres dostal už ve 36. minutě barcelonský Javier Mascherano, ale Sevilla dlouhou přesilovku nevyužila. V druhé nastavené minutě řádné hrací doby vyrovnal počet hráčů na hřišti Éver Banega, jenž těsně před vápnem zatáhl za záchrannou brzdu při průniku Neymara.

Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel po sedmi minutách prodloužení. Lionel Messi našel krásným pasem na levé straně rychlonohého obránce Albu, jenž z ostrého úhlu překonal svým prvním gólem v sezoně Sergia Rica v brance Sevilly. Pojistku pak přidal krátce před koncem po Messiho přihrávce do uličky Neymar. To už hrála Sevilla o devíti po druhé žluté kartě Daniela Carrica.

Finále Španělského fotbalového poháru v Madridu:
Barcelona - Sevilla 2:0 po prodloužení
Branky: 97. Alba, 120.+2 Neymar. ČK: 36. Mascherano - 90.+2 Banega, 120.+1 Carrico.

Reklama

Související témata: