Hlavní obsah

Pět gólů prý nehrálo roli! Aduriz se ocitl tam, kde ještě nikdy nebyl

Den po pětigólovém představení v Evropské lize dostal útočník Bilbaa Aritz Aduriz premiérovou pozvánku od nového kouče španělské fotbalové reprezentace Julena Lopeteguiho. Čtvrteční mimořádný střelecký výkon v utkání s Genkem však podle trenéra neměl na nominaci pětatřicetiletého hráče vliv.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Útočník Bilbaa Aritz Aduriz se raduje po jedné z pěti branek, které nasázel Genku.

Článek

"O Adurizovi jsem měl jasno už před včerejším milníkem," uvedl nástupce úspěšného Vicenta del Bosqueho. Španěly čeká domácí zápas kvalifikace mistrovství světa s Makedonií a přípravné utkání s Anglií ve Wembley.

"Vede si výborně a může nám pomoct," řekl Lopetegui na adresu účastníka letošního mistrovství Evropy, který rozhodl o výhře nad Genkem 5:3. Pět branek v jednom utkání Evropské ligy dal jako první v historii, třikrát skóroval z penalty.

"Pět gólů za zápas nedáváte každý den, ale musím poděkovat spoluhráčům. Oni odvedli svou práci a já to jen dokončil," uvedl Aduriz, který může rozšířit svou bilanci devíti reprezentačních startů, v nichž jednou skóroval.

Ve španělské lize dal v této sezoně v devíti zápasech pět branek, ale na evropské scéně v předchozích třech duelech vyšel naprázdno. Gólový půst ukončil rázně a má nakročeno k tomu, aby navázal na minulý ročník Evropské ligy, v němž byl díky deseti brankám nejlepším kanonýrem.

Reklama

Související témata: