Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 3:0Barcelona snížila náskok Realu na jediný bod

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony porazili v 21. kole španělské ligy Athletic Bilbao 3:0. Obhájce titulu tak na druhém místě tabulky snížil náskok na vedoucí Real Madrid, který má však dva zápasy k dobru. Na katalánský celek se ještě může dotáhnout Sevilla, která v neděli hostí Villarreal. Real v neděli hrát nebude, protože část střechy stadionu Celty Vigo poničil orkán a bezpečnost diváků i hráčů by podle domácího klubu mohla být ohrožena. Zápas byl proto odložen.

Foto: Albert Gea, Reuters

Brankář Bilbaa Gorka Iraizoz inkasuje třetí gól v zápase proti Barceloně.

Článek

V sestavě Barcelony dostal ojedinělou šanci Paco Alcácer a 18. minutě se za důvěru odvděčil úvodním gólem. Ještě do přestávky se prosadil z přímého kopu Lionel Messi. Ze standardní situace se v dresu domácích trefil už posedmadvacáté, což je klubový rekord. Na konečných 3:0 upravil po individuální akci Aleix Vidal.

V základní jedenáctce Bilbaa se objevil i dvaadvacetiletý obránce Yeray Álvarez, který tak nastoupil k utkání necelé dva měsíce po operaci rakoviny varlat.

Po dvou remízách za sebou se tří bodů dočkalo Atlético Madrid, když sice do zápasu s Leganés vstoupilo neproměněnou penaltou Griezmanna, ale díky dvěma gólům Torrese nakonec vyhrálo 2:0. Na čtvrtém místě za třetí Sevillou zaostává o tři body, zatímco na Barcelonu a Real jich ztrácí šest, respektive sedm.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:
Málaga - Espaňol Barcelona 0:1 (17. Piatti),
FC Barcelona - Bilbao 3:0 (18. Alcácer, 40. Messi, 67. Vidal),
Atlético Madrid - Leganés 2:0 (15. a 51. Torres),
Valencie - Eibar 0:4 (28. a 77. Enrich, 45.+3 Adrian z pen., 57. García).

Reklama

Související témata: