Hlavní obsah

Ohromující tanec miliónů! Kolik má Messimu zaručit nový kontrakt?

Barcelona

Otázka budoucnosti Lionela Messiho již několik měsíců zaměstnává sportovní veřejnost. Opakované spekulace zejména z britských ostrovů o tom, že argentinský režisér hry Barcelony nehodlá prodloužit svůj do léta 2018 platný kontrakt s katalánským celkem, sílí, čím lukrativnější nabídky se od konkurence hrnou, zejména od vedení Manchesteru City, United či Chelsea. Jak se pětinásobný nejlepší fotbalista planety rozhodne?

Foto: Albert Gea, Reuters

Spojí Lionel Messi i své další účinkování na fotbalové scéně s Barcelonou?

Článek

Všechny ataky však mohou vzít brzy za své. Podle čerstvých informací španělského listu Marca je pro hvězdného útočníka na Camp Nou připraven kontrakt až do roku 2023 za královských podmínek!

Dosavadní smlouva mu zaručovala 20 miliónů eur ročně, nově by měl devětadvacetiletý Messi pobírat rovných 35 miliónů eur čistého, což by z něho dělalo nejlépe placeného fotbalistu v Evropě. Předstihl by tak i svého velkého konkurenta Cristiana Ronalda z Realu Madrid (cca 23,6 miliónu eur).

Pouze Messiho krajan Carlos Tévez se může pyšnit lepší smlouvou. Čínský celek Šanghaj Šen-chua, kam dvaatřicetiletý útočník přišel na sklonku loňského roku, mu vyplatí v přepočtu 37,5 miliónu eur.

Messi je v Barceloně od svých třinácti let, prošel její slavnou mládežnickou akademií a v dospělé kategorii nikdy nehrál za jiný klub. Je historicky nejlepším barcelonským střelcem a několikrát se nechal slyšet, že v dresu katalánského klubu chce i ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: