Hlavní obsah

Barcelona má problém. Neymar po vyloučení přijde také o El Clásico

Madrid

Fotbalová Barcelona půjde do dalších bojů o španělský titul oslabena. Ve třech zápasech včetně prestižního souboje s Realem Madrid jí bude chybět hvězdný útočník Neymar. Brazilský reprezentant dostal disciplinární trest za vyloučení v sobotním utkání španělské ligy v Málaze, kde obhájci titulu překvapivě prohráli 0:2.

Foto: Pepe Marin, Reuters

Brazilec Neymar si proti Realu Madrid nezahraje kvůli trestu za vyloučení

Článek

Dvě žluté karty vynesly Neymarovi automatický distanc na jedno utkání. U disciplinární komise mu přitížilo, že při odchodu ze hřiště ironicky zatleskal čtvrtému rozhodčímu. Hlavní sudí Jesus Gil Manzano se o tom zmínil v zápise.

Neymar byl vyloučen poprvé během působení v Barceloně, jejíž dres obléká od roku 2013. Nejprve byl napomínán za to, že bránil domácím v rozehrání trestného kopu. V 65. minutě pak dostal další žlutou kartu za faul na Roberta Rosalese.

Kvůli třízápasovému zákazu startů zmešká utkání proti San Sebastianu, El Clásico, které se bude hrát 23. dubna, a zápas s Pamplonou. Barcelona ztrácí na druhém místě tabulky na Real tři body, madridský celek má navíc zápas k dobru.

Reklama

Související témata: