Hlavní obsah

Barcelona - Villarreal 4:1Barcelona vyhrála nad Villarealem, Real si poradil i bez Ronalda

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony si ve španělské lize poradili s Villarealem hladce 4:1 i díky dvěma gólům Lionela Messiho. Real Madrid i bez Cristiana Ronalda a řady dalších opor deklasoval předposlední Granadu 4:0. Atlético se dokázalo otřepat z úterní porážky 0:3 v semifinále Ligy mistrů na půdě městského rivala Realu a připsalo si těsnou výhru 1:0 nad Eibarem. Jediný gól zápasu vstřelil v 69. minutě Saúl.

Foto: Albert Gea, Reuters

Neymar z Barcelony obchází Jonathana Dos Santose z Villarrealu.

Článek

Barcelona se ujala vedení v 21. minutě, když Neymar dorazil sraženou Messiho střelu. Žlutá ponorka dokázala o deset minut později srovnat - Bakambu si naběhl za obranu a po dlouhém sprintu chladnokrevně zakončil.

Sám Messi se dočkal těsně před pauzou, jeho střelu zpoza vápna tečovali hostující bránící hráči mimo dosah brankáře Fernándeze. Pro argentinského střelce to byl 50. gól sezony ve všech soutěžích, což se mu povedlo jako prvnímu hráči ze všech pěti nejprestižnějších evropských lig.

Ve druhém poločase pojistili vítězství Barcelony Suárez a znovu Messi, katalánský velkoklub si tak připsal páté ligové vítězství v řadě. Villareal prohrál po třech vítězstvích a je pátý.

Už jistě sestupující Granada nekladla Realu příliš velký odpor, favorit vedl už po poločase 4:0. Kanonádu načal po třech minutách hry James Rodríguez, jenž si o pár minut později připsal hlavou i druhou branku. Po půl hodině zápasu se prosadil nekompromisní ránou o břevno Morata a důrazné zakončení předvedl i o pět minut později po individuální akci.

Bílý balet zareagoval na vítězství Barcelony šestou venkovní výhrou v řadě a opět se s ní bodově vyrovnal na čele tabulky. Královský klub má však stále zápas k dobru.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Gijón - Las Palmas 1:0 (67. Carmona)
Atlético Madrid - Eibar 1:0 (69. Saúl)
FC Barcelona - Villarreal 4:1 (45. a 82. z pen. Messi, 21. Neymar, 69. Suárez - 32. Bakambu),
Granada - Real Madrid 0:4 (3. a 11. Rodríguez, 30. a 35. Morata).

Reklama

Související témata: