Hlavní obsah

Bastard Piqué od hráčů Realu omluvu nepožaduje

Sám jedovatými a pichlavými glosami na adresu fotbalistů rivalského Realu Madrid nešetří, ke cti Gerarda Piquého je však třeba přiznat, že dovede invektivy i urážky přijmout. „Nejsem uražený, natož abych požadoval omluvu,“ prohlásil kapitán Barcelony po návratu z krátkého odpočinku v Itálii, když se ho novináři ptali, jak mu bylo, když ho hráči Bílého baletu častovali při oslavách mistrovského titulu těmi nejhrubšími urážkami a nadávkami.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Gerard Piqué z FC Barcelona na archivním snímku z roku 2011.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy mistrovského titulu v podání fotbalového Realu Madrid

Na sociálních sítích i v rozhovorech po zápasech dokáže být Piqué patřičně jedovatý a sarkastický, přičemž terčem jeho invektiv jsou nejčastěji fotbalisté největšího rivala Barcelony - tedy madridského Realu. Na knihu by vydalo, co na jejich adresu v průběhu sezóny pronesl nebo napsal na twiteru či facebooku.

Nemohl se proto divit, že když v neděli slavil Bílý balet na madridském náměsti Cibeles po pěti letech zisk mistrovského titulu, schytával to Piqué ze všech stran.

„Piqué, ty bastarde, pokloň se šampionům," vyřvával Ramos a Carvajal podněcoval dav fanoušků, aby řval také. Ani nemusel, protože ti se spontánně přidali.

Kapitán Barcelony se však neurazil.

„Bylo to úplně normální. Po vítězství v lize si užívali svého štěstí, takže prostě oslavovali. Rozhodně nejsem uražený, natož abych snad požadoval nějakou omluvu," prohlásil Piqué, když se po pár dnech v Itálii vrátil do Barcelony, aby se zapojil do přípravy na sobotní finále Královského poháru, v němž se jeho tým střetne s Alavesem.

„Už jsem dokonce mluvil s Dani Carvajalem a mezi námi je všechno v nejlepším pořádku," tvrdil, že ani k madridskému obránci necítí zlobu.

Reklama