Hlavní obsah

Pobouřený Ronaldo obviněný z daňových úniků pohrozil: Z Realu odcházím!

Rozrušený byl a vytočený také, to nejvyšší představitelé madridského Realu přiznali. O tom, že jim hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo před odjezdem portugalské reprezentace na Pohár FIFA do Ruska pohrozil odchodem ze Santiago Bernabéu a že údajně prohlásil, že chce Bílý balet okamžitě a za každou cenu opustit, však nepromluvil ani prezident Realu Florentino Pérez, ani José Sánchez, ba ani nikdo další z klubového vedení. S touto informací přišel portugalský list A Bola, který tvrdí, že CR7 je po obvinění z daňových úniků rozhodnutý ze Španělska odejít.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo má ve Španělsku problém s daňovými úniky.

Článek

Počátkem týdne obvinilo madridské státní zastupitelství Ronalda z daňových úniků v letech 2011 až 2014. ve výši 14,7 miliónu eur, tedy přibližně 348 miliónů korun. Peníze měl ze Španělska převádět prostřednictvím agentury Gestifute do daňových rájů na Panenských ostrovech a v Belize, kde byly pro tento účel založeny fiktivní společnosti posílající finance dál.

Prostě stejný scénář, kterým se pokusil vyhnout placení daní největší Ronaldův rival Lionel Messi. I toho španělské státní zastupitelství loni z daňových úniků obžalovalo a Argentinec byl nakonec odsouzen k pokutě 3,5 miliónu eur a odsouzen do vězení na 21 měsíců.

Ronaldo, jemuž nejspíš hrozí ve Španělsku stejný trest, veškerá obvinění popřel, agentura rovněž. I madridský Real se za svou hvězdu okamžitě postavil.

„Jsme absolutně přesvědčeni o Ronaldově nevině a stojíme za ním. Zvláště, když od příchodu do Realu v roce 2009 projevoval evidentní vůli všechny své daňové povinnosti plnit," zareagovalo okamžitě vedení Bílého baletu.

Madridskému státnímu zastupitelství se takovéto vyjádření ani trochu nezamlouvalo. „Podobná reakce klubu je nezodpovědná. Klub s obrovskou celosvětovou působností podkopává pedagogickou práci a společenské vědomí o povinnosti platiti řádně daně," ozvalo se sdružení úředníků španělského ministerstva financí Gestha.

Někdy je nejlepší odpovědí mlčet!

Ronaldo před odletem z Lisabonu do Ruska nechtěl před televizními štáby kauzu komentovat. „Někdy je nejlepší odpovědí mlčet," řekl Ronaldo vydělávající ročně před 65 miliónů eur do kamer, což později napsal i na Instagramu.

Ze Santiago Bernabéu nicméně proniklo, že při rozhovoru s představiteli klubu nemlčel a klidný nebyl.

„Byl rozrušený a pobouřený, protože je přesvědčen, že posloužil jen za příklad a obvinění proti němu je nespravedlivé a nepřiměřené," citují španělské portály své zdroje ze zákulisí Realu, ale o Ronaldově hrozbě, že Madrid okamžitě opustí, se nezmiňují.

Pragmaticky naopak připomínají, že se najdou jen dva kluby, které by byly schopné transferovou částku 200 miliónů eur zaplatit a ještě nabídnou Ronaldovi plat, který má v Realu. V podstatně by šlo o Manchester United a Paris SG, protože do některého z čínských klubů ochotného akceptovat tyto sumy by Ronaldo nešel.

„Čas všechno uklidní a Ronaldo svá slova přehodnotí," měli se údajně vyjádřit představitelé Realu.

Reklama

Související témata: