Hlavní obsah

Všichni dohola! Úžasné gesto známého týmu, hráči podpořili vážně nemocného kamaráda

Bilbao

Všichni dohola! Španělský tým Athletic Bilbao se proměnil v mužstvo plešounů. A fotbalový svět před Basky smeká. Tímhle gestem chtělo mužstvo vyjádřit podporu dvaadvacetiletému stoperovi Yerayi Alvárezovi, který bojuje opakovaně s rakovinou varlat. "Jsme s tebou," poslali fotbalisté kamarádovi vzkaz.

Foto: Sport.cz

Španělský fotbalový tým Athletic Bilbao podpořil vážně nemocného hráče Yeraye Alváreze. Všichni hráči si nechali oholit hlavu a ukázali marodovi, že s ním mužstvo pořád žije.

Článek

Drsnou diagnózu se mladý obránce dozvěděl loni, podstoupil operaci i další léčbu a vypadalo to, že je z nejhoršího venku. Začal hrát, zakopal si třeba i proti Barceloně. Jenže před nedávným EURO hráčů do 21 let přišla nepříjemná zpráva od lékařů podruhé. Do startu ME chyběly tři dny. Na šampionát musel zapomenout, čekala ho chemoterapie. Když všechno klapne, bude zpátky u týmu za tři měsíce.

„Když už si myslíte, že jste tu nemoc porazili, tak se vrátí. Ale nemějte obavy, já znovu vyhraju. S takovou podporou, jaké se mi dostává, tu nemoc znovu porazím. Věřím, že to dokážu. Budu bojovat a když někdy padnu, tak vstanu, klidně tisíckrát, a tenhle boj vyhraju," poslal do světa optimistický vzkaz fotbalista.

Klub z Bilbaa vydal prohlášení, že v rámci zdravotních testů z 12. června byly zjištěny u hráče určité zdravotní anomálie, které si vynutily okamžitou léčbu u odborníků. Její součástí bude i chemoterapie. „Athletic Bilbao je stejně jako v případě prvního oznámení o onemocnění Yeraye plně připraven maximálně hráči pomoci. Zároveň žádá média o diskrétnost a respekt pro hráče i jeho rodinu," uvedl klub v prohlášení.

A fotbalisté ukázali, že nejde jen o alibistické tlachání. Na podporu svého kamaráda se nechali všichni ostříhat dohola. Snímek pak zveřejnili na sociálních sítích. Klubová televize pak zveřejnila, jak fotbalista přišel do šatny. Nastoupení hráči mu zatleskali a nakonec udělali malé kolečko, kdy vyvolávali jméno nemocného kolegy, aby jej povzbudili.

Reklama

Související témata: