Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:3Real po výhře v Barceloně sahá po Superpoháru. Ronaldo nedohrál

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid mají na dosah zisk španělského Superpoháru. V úvodním duelu vyhráli 3:1 na hřišti Barcelony, když vítězný gól obstaral Cristiano Ronaldo, který byl v závěru ale vyloučen a přijde tak o středeční odvetu v Madridu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Rozhodčí Ricardo de Burgos vylučuje Cristiana Ronalda.

Článek
Fotogalerie

Real byl rozehranější díky triumfu v Superpoháru UEFA nad Manchesterem United, což potvrdil ve druhé půli, kdy si vytvořil řadu šancí. Po jedné z nich odcentroval Marcelo a barcelonský stoper Piqué si smolnou tečí dal vlastní branku. Vzápětí po podobné akci zabránil jistému gólu Alba, jenž zblokoval Carvajalovu střelu do odkryté branky.

Barcelona postupně více otevřela hru a vytvářela si také šance. Nakonec srovnala poté, co Luis Suárez při střetu s brankářem Keylorem Navasem přifilmoval pád a sudí odpískal pokutový kop, který proměnil Lionel Messi.

Jenže pak byl hlavní postavou Ronaldo, jenž využil otevřeného prostoru pro brejk, zbavil se Piquého a střelou k tyči zařídil vítězný gól. Při oslavě branky si však sundal dres, za což dostal žlutou kartu. A jelikož vzápětí jeho další únik a pád po souboji s Umtitim posoudil sudí jako simulaci a dal mu druhou žlutou, musel Ronaldo předčasně ze hřiště.

I v deseti ale Real dokázal skóre navýšit, když další brejk zakončil parádní střelou Marco Asensio.

Španělský fotbalový Superpohár - první zápas:
Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:0)
Branky: 77. Messi z pen. - 50. vlastní Piqué, 80. Ronaldo, 90. Asensio. ČK: 83. Ronaldo.
Odveta se hraje 16. srpna.

Reklama

Související témata: