Hlavní obsah

Nikoho nepotřebuju, odmítá Zidane, že by Realu pomohly z mizérie nákupy nových hvězd

Madrid/Praha

V Bílém baletu to vře. A dokonce tak, že podle španělských médií je jen otázkou času, ba dokonce možná i nejbližších dnů, kdy dojde k explozi. Čekalo se, že už po nedělní ligové remíze Realu ve Vigu by k ní mohlo dojít, protože sám prezident klubu Florentino Pérez sestoupil z výšin a hned po utkání se vydal za hráči do šatny. Nazlobený, zachmuřený, nereagující na žádné dotazy. „Rozčílil se tam na mužstvo, nic víc,“ prozradil kouč Zinédine Zidane, že tentokrát ještě hlavy nepadaly.

Foto: Juan Medina, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo se střelecky trápí.

Článek

Loni vyhrál Real co se dalo, dokonce jako první klub v historii obhájil vítězství v Lize mistrů, ještě v prosinci triumfoval v Abu Zabí ve Spojených arabských emirátech na mistrovství světa klubů. Jenže od té doby jako když utne.

Bílý balet je v krizi, ze které se nemůže dostat. „Fanoušci rychle zapomínají," s hořkostí a výčitkami v hlase reaguje Zidane na kritiku, která se na něho snáší. Aby ne, když Real vyhrál v La Lize naposledy 9. prosince 5:0 na Sevillou. I proto figuruje v ligové tabulce až na čtvrté příčce, přičemž jeho ztráty dál narůstají. Má sice odehrán o zápas méně než týmy před ním, ale i tak je manko 16 bodů na vedoucí Barcelonu, sedm na druhé Atlétiko a pěti na Valencii z pohledu slavného klubu propastné.

„V poslední době nehrajeme, jak bychom měli, protože nám především schází důvěra ve vlastní schopnosti. Musím odhalit, v čem je problém, protože já jsem za to odpovědný," přiznával Zidane po remíze 2:2 ve Vigu.

„Naše hra je špatná, pocity z ní jsou ještě horší, ale jsme Real. Nikdy nespadneme na kolena, vždy se zvedneme a vrátíme. Historie jen potvrzuje, o čem mluvím," promlouval k novinářům i fanouškům brazilský legionář Casemiro a i on popíral informace o rozbrojích v hráčské kabině, které se dostaly na veřejnost.

Podle nich nyní stojí hvězdný Portugalec Ronaldo proti všem. Trenérovi a většině spoluhráčů.

Žádná konkurence pro Ronalda

Možná i proto deklaroval Zidane, že v lednovém přestupním termínu nemíní přivést na Santiago Bernabéu žádné zvučné posily, které by se mohly stát Ronaldovými konkurenty. „Jsem spokojený se současným kádrem, proto nemám důvod k nákupům a nikoho nového nechci," nechal se Zidane slyšet po další bodové ztrátě. Na cizím hřišti mimochodem už čtvrté v řadě, protože Real už ve čtyřech venkovních zápasech nevyhrál.

Přitom ještě na konci roku se v Madridu mluvilo o hvězdných akvizicích, které by měly do Realu v lednu přijít. Skloňovala se jména jako Kane z Tottenhamu či Courtois a Hazard z Chelsea.

„Uvidím 31. ledna," nakonec ovšem i Zidane připustil, že vzhledem k současné situaci v lize a únorové osmifinálové konfrontaci s Neymarem, Mbappém a spol. v Champions League může přece jen k nějakým nákupům dojít. Vždyť první zápas s Paris SG se hraje 14. února.

Bídné výsledky posledních týdnů zasévají nejistotu i kolem něho, což si francouzský kouč samozřejmě uvědomuje.

„Teď se prostě nesmíme a nebudeme bavit každý týden o zápase, který jsme měli vyhrát a  přesto jsme ztratili body. Musíme jít od utkání k utkání, vyhrát ho a zvednout si sebevědomí, které nám chybí," snaží se kolem sebe šířit klid a víru v lepší dny příští.

Reklama

Související témata: