Hlavní obsah

Messi nedal už třetí penaltu. Vítězná série Barcelony skončila

Barcelona/Praha

Už i na Barcelonu došlo. Od loňského srpna, kdy v boji o španělský Superpohár podlehla 0:2 madridském Realu, nepoznala porážku. A dokonce ve 29 soutěžních zápasech v řadě. Ve středečním prvním čtvrtfinále Královského poháru ji však v městském derby skolil 1:0 Espaňol. „Mrzí to, ale kdybych si měl vybrat, kdy má naše série skončit, pak by to byl nejspíš právě tenhle zápas,“ nedělal z porážky tragédii obránce Piqué.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Hvězdný Lionel Messi jako penaltový exekutor tentokrát selhal.

Článek

Právě on to po extempore v předchozích zápase na hřišti městského rivala schytával ze všech hráčů Barcelony nejvíc. Brankář Cillesen byl sice zasažen předmětem hozeným z davu fanoušků Espaňolu, Piqué a jeho však byl terčem nenávistných chorálů po celých devadesát minut. Jeho partnerka, kolumbijská zpěvačka Shakira také.

„Na Cornelel je to pro každého hrozně obtížné, pro nás obzvlášť. Nikdo by ale neměl být urážen, po nikom na trávníku by neměly být házeny všelijaké věci. Věřím, že při odvetě na Nou Camp nic takového neuvidíme," rozhořčeně reagoval na vypjatou atmosféru provázející středeční duel Gerard Piqué, který záhy prodlouží s Barcelonou smlouvu do června 2022. Výkupní klauzule v kontraktu třicetiletého španělského reprezentanta má činit závratných 500 miliónů eur (asi 12,7 miliardy korun)..

Piqué byl samozřejmě rozladěný z toho, že se cesta Barcelony za double porážkou v prvním semifinále zkomplikovala. „Zápas nám nevyšel, jak jsme chtěli," přiznával, ale na penaltu, kterou za bezbrankového stavu neproměnil Messi, vinu neházel.

„To se stát může," omlouval argentinskou hvězdu, která v letošní sezóně selhává při exekuci pokutových kopů podezřele často. Messi jich totiž kopal v soutěžních zápasech už šest a tři neproměnil. I tentokrát jeho střelu brankář Diego López vyrazil.

„Měli jsme sice hru pod kontrolou, ale nedovedli jsme zužitkovat příležitosti, kterých jsme si připravili dost a dost. A samozřejmě nám dělal potíže i přístup soupeře. Zvláště po neproměněné penaltě domácí narostli," glosoval pohárovou partii, kterou rozhodl dvě minuty před koncem náhradník Melendo, trenér Barcelony Ernesto Valverde.

Ani on ovšem víru v postup do semifinále neztrácí a věří, že Barcelona může double získat. „Konfrontace se vyvíjí podobně jako osmifinále s Vigem," připomínal, že s Celtou jeho tým v prvním zápase jen remizoval 1:1, ale odvetu vyhrál vysoko 5:0.

„Tentokrát je pro nás výsledek ještě horší, takže odveta s Espaňolem bude příští čtvrtek hodně obtížná. Zvláště proto, že to není zrovna náš oblíbený soupeř. Hrajeme ale doma, takže ji budeme chtít zvládnout. Chceme Královský pohár vyhrát," ujišťoval Valverde, že jeho tým hrající na stadiónu Cornella s řadou náhradníků, konec série nerozhodí.

Reklama

Související témata: