Hlavní obsah

Godín jako Drákula, penalta se ale nepískala. Budou muset někoho zabít, abychom ji kopali, zuří kouč

Madrid/Praha

Ani karpatský Drákula nevypadal tak hrůzostrašně, jako uruguayský legionář Diego Godín, když ho v nedělním večerním duelu španělské fotbalové ligy odnášeli z trávníku. V utkání madridského Atlétika s Valencií mu totiž hostující gólman Neto loktem vyrazil tři zuby a nejspíš způsobil i frakturu v obličeji. „Až důkladná lékařská vyšetření řeknou víc, minimálně měsíc nám však bude chybět,“ reagoval na brutální zákrok domácí kouč Diego Simeone.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Kouč Atlétika Madrid Diego Simeone.

Článek

Bezohledný a nevybíravý zákrok, shodli se i komentátoři glosující situaci, při níž ve vzdušném souboji v šestnáctce hostů zasáhl brazilský brankář Godína loktem do obličeje a ten se zkrvaveným obličejem padl jako podťatý k zemi.

I temperamentního domácího trenéra samozřejmě zvedl zákrok z lavičky. Zvláště, když sudí Iglesias nechal faul bez povšimnutí. Penalta se nekopala, Neto nedostal ani žlutou kartu. Zato Godína odvezli okamžitě na dentální kliniku, kde se podrobil operaci.

„Pokud si zákrok na Godína nezasloužil penaltu, pak budou muset příště některého z mých hráčů nejspíš zabít, abychom ji kopali," ulevil si nazlobený trenér Diego Simeone, který přišel během utkání hned o dvě opory zadních řad.

Černohorec Stefan Savič musel střídat už po půlhodině s nataženou šlachou a natrženým svalem a Atlétiku bude scházet dvacet dnů, Uruguayec Godín se vrátí do sestavy nejdřív za měsíc. Budou tak chybět kouči Atlétika nejen v ligových duelech s Málagou či Bilbaem, ale i ve vyřazovací fázi Evropské ligy proti Kodani.

„Nebude snadné je nahradit, ale nezbude než si poradit. Ostatně, střídající Gímenez a Juanfran se příležitosti chopili a své úkoly zvládli dobře," nechal se slyšet Simeone, jehož tým díky výhře nad Valencií (1:0) stáhl manko na vedoucí Barcelonu na devět bodů. Ta totiž remizovala 1:1 v městském derby s Espaňolem.

„Ale pořád jsme za ní hodně daleko," odmítal domácí kouč, že by se po 22. ligovém kole boj o titul zdramatizoval. „Jisté ale je, že Barcelona bude potřebovat mnohem víc bodů, než se původně zdálo, aby získala titul."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články