Hlavní obsah

Atlético - Leganés 4:0Snajpr Griezmann v akci! Atlético deklasovalo Leganés

Madrid

Fotbalisté Atlética Madrid ve španělské lize doma deklasovali Leganés 4:0 a všechny čtyři góly vstřelil útočník Antoine Griezmann. Svěřenci Diega Simeoneho z druhého místa tabulky ztrácejí čtyři body na vedoucí Barcelonu, která má však k dobru čtvrteční zápas 26. kola na hřišti Las Palmas. Barcelona v nedělním šlágru La Ligy přivítá právě Atlético.

Foto: Juan Medina, Reuters

Antoine Griezmann se raduje. Díky jeho střeleckému koncertu zvítězilo Atlético Madrid jasně nad Leganés.

Článek

Madridské mužstvo k šesté ligové výhře za sebou nakročilo už v prvním poločase. Griezmann nejprve ve 26. minutě zužitkoval Kokeho přesný pas za obranu a za devět minut skóroval z přímého kopu.

I druhá půle patřila Atléticu a francouzskému útočníkovi. Ten zkompletoval hattrick v 56. minutě hlavou po centru Filipeho Luíse. Poté Griezmann převzal míč od Diega Costy a v 67. minutě z voleje udeřil počtvrté. Šestadvacetiletý reprezentant tak navázal na svůj nedělní hattrick proti Seville, polepšil si na 15 ligových branek v sezóně a je čtvrtý v tabulce kanonýrů.

Valencie remizovala v Bilbau 1:1 a nevyužila možnost vystřídat na třetí pozici mistrovský Real Madrid, který v úterý nečekaně prohrál s barcelonským Espaňolem 0:1. Hosty poslal do vedení ve 23. minutě Geoffrey Kondogbia, poté kanonýr Athleticu Aritz Aduriz neproměnil penaltu, ale Óscar de Marcos v úvodu druhé půle přece jen srovnal. Čtvrtá Valencie ztrácí na Real bod.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Bilbao - Valencie 1:1 (49. De Marcos - 23. Kondogbia)
Getafe - La Coruňa 3:0 (40. Ángel, 44. vlastní Bóveda, 82. Molina)
Málaga - FC Sevilla 0:1 (15. Correa)
Atlético Madrid - Leganés 4:0 (26., 35., 56. a 67. Griezmann)
Eibar - Villarreal 1:0 (16. Kike).

Reklama

Související témata: