Hlavní obsah

Odolá Zidane vábení miliard? Bývalý trenér Realu dostal pohádkovou nabídku

Dauhá/Praha

Tenhle transfer by vešel do dějin! Jen několik dnů poté, co oznámil svůj konec na lavičce fotbalistů Realu Madrid, přistála trenérovi Zinédinu Zidanovi na stůl ohromující nabídka. O někdejšího francouzského reprezentanta, mistra světa i Evropy, eminentně stojí v Kataru, pořadatelské zemi světového šampionátu v roce 2022. Za podpis na čtyřleté smlouvě nabízejí movití šejkové Zidanovi astronomických 200 miliónů eur (v přepočtu zhruba 5,2 miliardy korun)!

Foto: Juan Medina, Reuters

Zinédine Zidane na tiskové konferenci v Madridu, na níž oznámil svůj konec u Realu. Kam povedou jeho další kroky?

Článek

Pětačtyřicetiletý někdejší nejlepší fotbalista světa během svého dva a půl roku trvajícího angažmá u Bílého baletu získal s Realem dohromady devět trofejí včetně tří triumfů v prestižní Lize mistrů. Pokud by na nabídku Katařanů kývl, vedl by za čtyři roky na šampionátu výběr pořadatelské země, jemuž aktuálně patří 101. místo v žebříčku FIFA.

Zidane se k nejbližší budoucnosti zatím blíže nevyjádřil a pouze uvedl, že nový klub nehledá. Podle mnohých by mělo být logickým krokem angažmá u francouzské reprezentace. Vicemistři Evropy se chystají na letošní světový šampionát pod vedením Didiera Deschampse, který má smlouvu ještě na dva roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články