Hlavní obsah

Ronaldo opouští Real! Klub odmítl jeho žádost o další milióny, píší v Portugalsku

Madrid/Praha

Zdá se, že dny Cristiana Ronalda v Realu Madrid jsou skutečně sečteny. Podle portugalského listu Record jde o hotovou věc, protože královský klub odmítl aktuálnímu držiteli Zlatého míče splnit požadavky na novou smlouvu a vyšší finanční ohodnocení. Španělský list Marcá dodává, že generální ředitel Realu José Ángel Sánchez při úterní schůzce informoval hráčova agenta Jorgeho Mendese o neochotě klubu vyjít Ronaldovým nárokům na novou smlouvu vstříc.

Foto: Phil Noble, Reuters

Legendární Cristiano Ronaldo slaví se spoluhráči z Realu Madrid triumf v Lize mistrů. Šlo o jeho poslední zápas s nimi?

Článek

Ronaldovi jde podle Recordu především o to, aby srovnal své platové podmínky s nejlépe honorovanými hráči současnosti Lionelem Messim a Neymarem. Zatímco Portugalec má v Bílém baletu pobírat v přepočtu zhruba 660 miliónů korun ročně, Messi si má v Barceloně vydělat přibližně 900 miliónů a Neymar v PSG necelou miliardu.

Hvězdný Portugalec má za to, že coby pravidelný vítěz ankety o nejlepšího fotbalistu planety má nárok být i nejlépe placeným hráčem. Vedení Realu však situaci vidí jinak a o vylepšení stávajícího kontraktu, který vyprší v roce 2021, neuvažuje. Dost možná k jeho rozhodnutí přispěl i fakt, že Ronaldo nijak nevynikl v nedávném finále Ligy mistrů.

„V nejbližších dnech bude zodpovězena otázka mojí budoucnosti. Teď si chci ale vychutnávat triumf, budoucnost jednoho hráče není momentálně důležitá," mlžil bezprostředně po vítězství Realu v kyjevském finále Champions League.

Pokud jsou informace médií z Pyrenejského poloostrova pravdivé, jediným východiskem z nastalé situace bude nejspíš přestup 33leté hvězdy jinam. Proslýchá se také, že Real nyní spíše než navyšovaní platu pro CR7, preferuje ušetřit fondy na megapřestup Neymara.

Opustí skutečně Cristiano Ronaldo v létě Real Madrid?
Ano
77,4 %
Ne
22,6 %
Celkem hlasovalo 46063 čtenářů.

Reklama

Související témata: